torsdag 27 december 2012

USA resan 2012-12-27

Stiger upp klockan 07.00, det är vinter ute och termometern visar ett par minusgrader. Jag vill bara här i från, helst för några timmar sen, jag oroar mig för halkan. Vi ska åka mot Dallas, ett Dallas med en 8 till 10 plusgrader och det är betydligt bättre både för mig som förare och för bilen. Klockan 07.40 äter jag frukost, tjejerna tar sån tid på sig så jag går och äter själv. Det blir äggröra, rostat bröd och två koppar te på hotellets restaurang.

Klockan 09.00 startar jag den iskalla Mustangen och vi rullar sakta, sakta ner för den backe, som är snö och istäckt, och som leder oss bort från hotellet, ABS'en smattrar när vi kanar ner. Jag överdriver inte, att köra Mustang på det här väglaget är ingen lek, något som en person skall tala om för oss snart.

Nedanför hotellet så ligger en Shellmack, vi har halv tank kvar så vi bestämmer oss för att tanka först innan vi åker. Här i USA finns det två sätt att tanka på, det ena är att dra sitt kreditkort så klart och det andra är att gå in och betala för bensinen och tanka sen. Så jag talar om för den trevliga damen att jag vill tanka på den pump som cabben står vid. Hon vänder sig om och kikar ut. Mustang frågar hon. Kör du med en Mustang frågar hon igen. Ja, jo svarar jag lite dystert, hon talar om för mig att Mustang är en sommarbil. Jag ler och svarar med att jag är från Sverige och ljuger om att jag är van med att köra på det här väglaget med sommardäck, hon skulle bara veta att jag höll på att skita ner mig igår natt.

Jag betalar den trevliga damen 20 dollar (134 kronor) och får 5,557 gallons, det räcker för att fylla den halva tank som vi har kvar. Damen frågar oss vart vi ska, hon tipsar oss om att åka på Interstate 10 söderut mot Phenix istället för den väg som går österut mot Albuquerque då hon varnar oss för mer oväder där och det låter ju bra att åka söderut. Klockan 09.20 ber jag damen om att hon ska önska oss lycka till och det gör hon och vi lämnar den underbara damen på Shellmacken i Flagstaff och vi kör söderut.

Efter cirka en halvtimme på saltade vägbanor är snön som bortblåst och det dröjer inte länge förän yttertemperaturen stiger till underbara tio plus och jag pustar ut, det här vill jag aldrig mera vara med - någonsin. Klockan 11.50 bestämmer vi oss för att äta lunch på ett McDonalds som ligger någonstans utanför Phenix, Arizona. En halv timme senare har vi ätit klart.

Vi kör i flera timmar tills klockan är 14.20 och jag tycker att det är dags att tanka, mätaren visar att vi snart har en kvarts tank kvar. Jag är väldigt rädd för att få soppatorsk när jag är utomlands och skulle förmodligen få en panikattack om reserven skulle börja lysa. Dessutom åker vi långa sträckor där det helt saknas mackar, därav rädslan. Den här gången tankar vi för 25 dollar (166 kronor) som ger oss 7,044 gallons, platsen vi tankar på inhyser även en presentbutik och här shoppar jag fler plåtskyltar. Jag vet inte hur många plåtskyltar jag har handlat, jag har en idé om att inreda med dessa skyltar hemma. Skyltarna har samma form och storlek som amerikanska registreringskyltar till bilarna.

Mustangen spinner på och klockan 15.45 passerar vi statsgränsen till New Mexico och klockan 17.00 tankar vi igen, det var ett jädra tankande idag, men vi har också kört väldigt långt. Klockan 17.15 rullar vi in i en liten stad som heter Deming och efter att vi sprungit omkring och letat efter det billigaste motellet så hittar vi ett som kostar 47 dollar (315 kronor) natten, det blir alltså 105 kronor per skalle. Ett mycket billigt och bra boende.

Klockan 18.15 sitter vi på en restaurang och jag beställer in tre tacos som smakar så där, utanför restaurangen har det tidigare skett en krock mellan två personbilar så vi har lite att titta på när polisen städar upp där ute i mörkret. Klockan 19.05 slänger jag in mina lortiga kläder i en tvättmaskin som står utanför receptionen, det kostar 2 dollar att tvätta och en dollar för torktumlaren, det är den jag väntar på när jag skriver det här. Idag har vi lyssnat på The Wanted - I'm Glad You Came, Pink - Try och Bruno Mars - Just The Way You Are. Nu ska jag gå och lägga mig för i morgon ska jag/vi köra långt, vi ska försöka ta oss ända fram till Dallas.




Tror jag ska ta ett par vändor efter frukosten



Snö och kallt



En halvtimme senare är snön borta och det är flera plusgrader. Gilla!



Älsklingen stor på torrt underlag och vi äter lunch på donken



Oväder, men vi klarade oss från det



Vi har åkt genom storslagen miljö hela dagen. Jag sitter bara och gapar



Idag har vi har tankat för 65 dollar (430 kronor)
och fått 18,5 gallons (68 liter)
Snittpris per liter = 6,32 kronor.



Prydnader i rader, här med vargar



Vi har nu kört 300 mil så jag kollar oljan
Älsklingen har fjädebensstag - mäktigt!



Är på semester och tvättar, jävlar va glamoröst!



Här bor vi i natt.



Klockan är 22.30 här samtidigt
som klockan i Sverige är 06.30
God natt!



Vi är i Deming efter att först ha kört Interstate 10 söderut
från Flagstaff för att sen ta kurs österut mot Dallas
(Klicka på bilden för att försora)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar