torsdag 20 december 2012

USA resan 2012-12-20

Kliver upp 07.30 på grund av att mobillarmet ringer, en halvtimme senare knackar jag på hos tjejerna och vi går ner till pannkaks-resaurangen vars namn är Ihop, som ligger precis bredvid hotellet. Det blir fyra tjocka pannkakor med blueberry sylt, det smakar lika bra som igår när jag åt lika. Klockan 08.50 är vi tillbaka på mitt rum för att boka flyg mellan Miami och New York samt boende i New York på min dator som jag har med. Vi hittade flyg för 181 $ / 1212 kronor per skalle så vi slår till på det.

Klockan är 10.00 när vi lämnar San Francisco bakom oss, det blev inget besök på Alcatraz, vi beslutade oss för att hoppa över det och börja åka mot Los Angeles. Det känns tråkigt att ha missat det men jag tror det var ett bra beslut då tiden rinner iväg. På radion spelar dom KC & The Sunshine Band - "Get Down Tonight" och låten fastnar i skallen, hela dan nynnar jag på den till Sofia tröttnar. En annan låt som väcker nostalgi är Eurythmics - "Sweet Dreams"

Klockan 11.15 är det dags att tanka och vi tankar för 25.50 $ / 171 kronor, det visar sig att bensinpriset är på ca 7 kronor litern. Klockan är 11.50 när vi knatar in på Taco Bell söder om San Francisco, tog två hård skal och ett mjukt. När vi ätit klart är det bara att åka tillbaka till San Francisco, för vi har kört fel i cirka en timme. Väl framme i San Francisco hittar vi (Sara) till slut vägen som leder oss till den berömda kustvägen Highway 1. Tack gode gud för GPS, trots att det blir fel ibland.

Klockan är 13.40 när vi äntligen ser havet bredvid vägen, vi stannar till och fotar, vi åker nu på en av världens finaste kustvägar, Highway 1. Temperaturen här ligger runt 10-15 plusgrader och hemma såg jag på Facebook att det varit runt 15 minus. Mohahaha! Klockan är 15.00 när vi inser att klockan är 00.00 hemma i Sverige, vi undrar så klart om jorden gått under där hemma, samtidigt som jag har namnsdag i Sverige. Klockan 16.00 rullar Mustangen och vi in i den lilla staden Santa Cruz. Vi passerar bara stan då vi ligger efter i vårt tidsschema.

Klockan 17.30 hittar restaurang Kula Ranch Island Steak House i den mörka kvällen in the middle of no where. Jag tar en stor Hamburgare med bacon. Sen drar vi vidare och jag kör fram till 22.00 då jag hittar motellet Silver Surf som kostar 53 $ / 355 kronor, vi får nyckeln till rum 155. Jo det är jag, för tjejerna sover, tycker lite synd om Sara som är jetlaggad. Men det börjar bli bättre. Jag och Sofia är hur pigga som helst så det är vi som är lyriska över att vi är i USA. Men det är bara jag som fnittrar som en nervös fjortingåring över vår road trip i den grymma Mustangen som drar 0,98 på landsväg och 1,4 i stan.



Vi är någonstans mellan San Francisco och Los Angeles



Pannkakor klockan 8.15



Det blev 16 mil i San Francisco



Fem filer är mäktigt



Mmm Taco's på Taco Bell



Vackra lastbilar här nere



Våran ögonsten, jag är kär



Hamburgare med bacon och pomme.
Var anmäler jag mig till Biggest Looser?


Serpentinvägar där det är 20 miles per hour (32 km i timmen)

6 kommentarer:

  1. Grattis på namnsdan...:-) Synd ni hoppade Alcatrax! Inte bra med för tajt tidschema! Se nu till inte köra alltför fel så ni missar flyget i Miami

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Jag är stressad tyvärr. :( God Jul på dig <3

      Radera
  2. Inte alls avis på era +15....moohhahhha. Mmmmm jo bara lite :P Men det är ni såååå värda. :)

    jag och JOhan får ju snart Australien och mer än +15 :P

    Kör försiktigt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo du är så avis! :)
      Tack, bra att vi är värda det :)
      Australien? Jag är avis :(

      Radera
  3. Åhhh så underbart att få återse vackra USA!Sug i dig för du kommer överleva länge på detta!Njut åt mig också!

    /Katta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hallå, kul att se dig här! Jo det är så vackert och du hade rätt. I löve USA. Jag njuter så det räcker till dig, jag lovar. KRAM

      Radera