tisdag 30 april 2019

Tisdagen den trettionde april 2019 (Valborgsmässoafton)

Årets sista aprildag är här och jag steg upp snuskigt tidigt idag dftersom jag hade en tid hos min frisör vid åtta-tiden på natten, trött som en apa fick blev jag av med både hår och pengar. Väl hemma igen bytte jag om och gick ut för gå en mil och sen snörade jag på mig mina inlines och drog iväg en sväng på stans osopade gator, det är bra märkligt vilken tid det tar att få bort gruset i år.

Ända sedan 1700-talet så har man rest Maja, som är en majstång, på Gettorget i Falun. Jag har aldrig brytt mig om den traditionen men i år var jag på plats för att fota lite, det bjöds på fint väder och folkmusik. Sen drog jag och Veronika ner på krogen och där träffade jag en mysig tjej som heter Annika och vi hade en otroligt trevlig kväll. Tack för att du besöker mig.


- Grönt är skönt



- Skönt promenadväder



- And



- And



- Björk



- Vacker Ornäsbjörk 



- Ornösbjörk



- Majbrasa vid Falu Koppargruva



- Falun



- Grönt



- Blomma



- Maja bärs fram



- Traditionen drog folk



- Maja på Gettorget

måndag 29 april 2019

Måndagen den tjugonionde april 2019

Mitt öga, som har betett sig som en trotsig tonåring dom senaste dagarna och gjort den här farbrorns liv till ett litet helvete, satte naturligtvis igång med att vara idag. Min mans-förkylning, som snart pågått i två veckors tid, började samarbeta med ögat som gjorde att jag kände mig vissen idag.

Men det hindrade mig inte ifrån att gå ut och gå en mil i det fina vädret, jag avslutade promenaden med att slinka in på jobbet och snacka med min chef. Sen drog jag ner på stan för att sitta på en bänk och sola och fortsätta att njuta av värmen eftersom den snart försvinner, det ska snöa på fredag hos oss i Falun - snöblandat regn är troligast.

Under kvällen kom fina Madde på besök och vi kollade på den andra Hobbit-filmen samtidigt som jag laddade ner spelet Days Gone till Playstation 4 och som jag sedan spelade under kvällen och natten. Tack för att du besöker mig.


- Underbart grönt



- Blått är flott



- Ytterligare en fin dag i Falun



- Älskade årstid



- Faluröda stugor



- And



- Falun



- Härlig årstid



- Skönt väder



- Maskrosor

Söndagen den tjugoåttonde april 2019

Jag skulle ha jobbat både igår och idag, men jag valde att sjukskriva mig, det får liksom inte att framföra en stor Scania i trafiken när man knappt ser på ena ögat. Jag tog och gick ut och gick en mil i det fina vädret i stället, längs med vägen träffade jag underbara Madde och vi fikade en stund.

Väl hemma igen räknade jag ut att jag gått sju mil den här veckan och jag har bränt 3300 kallrier. Sen satte jag mig i solen för att försöka få lite färg i plytet, men sen kunde jag inte hålla mig ifrån mina inlines, jag drog ut och åkte på osopade gator en bra stund. Allt det här gjorde mig trött som en liten farbror så jag somnade tidigt. Tack för att du besöker mig. 


- Falun



- Allt växer så det knakar



- Så vackra



- Kålgården i Falun



- Fint väder



- Vitsippor



- Jag älskar det här stället



- Styvmorsviolen dök upp idag



- Te och chilinötter med bokeh-effekt

fredag 26 april 2019

Fredagen den tjugosjätte april 2019

Vaknade av mobillarmet redan vid 10-tiden och enligt min väder-app så var det 13 grader och mulet ute, Jag vrålade, likt den bittra gubbe som jag är, orden ”vad är det här för jävla väder?” Jag hasar mig upp ur sängen för att kunna glo ut genom ett fönster och mycket riktigt så var det mulet ute, jag hann svära som en borstbindare under tiden som jag satte på mig ytterkläderna.

Väl ute hade det spruckit upp och nu sken solen, det hjälpte att svära alltså. Jag gick en mil och väl hemma snörade jag på mig mina nya inlines, nya inlines är, tvärt emot vad man kan tro, otroligt äckliga att åka med. Själva skon är helt stel och har inte fått någon passform efter mina fötter och hjulen är otroligt svåra att svänga med. Det första jag gör med nya inlines är att slipa ner hjulen något genom att släpa skon efter mig några gånger.

På kvällen går jag ut med Veronika, där träffade vi Madde och Henrik och vi sjöng en del karaoke, plötsligt känner jag hur mitt öga bli irriterat och jag känner hur irriterst det är. Så efter krogen får jag gå till akuten och där spolas ögat rent och jag får en salva på ögat. Gulliga Madde gjorde mig sällskap under sjukhusvistelsen, så tack till dig Masde. Väl hemma igen somnade jag som en liten gris. Tack för att du besöker mig.


- Nu först börjar man sopa upp gruset i Falun



- Björken är knallgrön



- En underbar dag



- Varmt och skönt



- Änder



- Älskade vår



- Solen



- Björk 

torsdag 25 april 2019

Torsdagen den tjugofemte april 2019

Efter två dagars ledigt från jobbet var det så dags att göra själ för lönen, men innan jobbet hann jag gå ut och gå en mil och det här har nu blivit en drog för mig. Tyvärr känns det som att jag har grov mjölksyra i bägge benen så jag sätter inga personbästa direkt, men det ör så himla skönt att komma ut i värmen.

Väl hemma igen så tog jag en gubbvila och sen fanns det ingen återvändo, jag drog till jobbet och slet ihop mina timmar. I morgon fredag är jag ledig och då ska jag gå en mil, åka en massa inlines eftersom dom har börjar sopa upp gruset och jag ska ut på krogen - det är löningsfredag! Tack för att du besöker mig. 

Dagens favoritlåt: Pete Bellis & Tommy - Hypnotize Me (Nikko Culture Remix)


- Modigt att dra in en 25 meters link i trånga Falun



- Björken är här



- Vackra Falun



- Kålgården i Falun



- Varpan i Falun



- Man sopar upp gruset nu - tack och lov



- Jag gick en mil och hittade en vacker T-Scania



- Sveriges bästa tidning kommer från Scania

onsdag 24 april 2019

Onsdagen den tjugofjärde april 2019

Jag var ute och gick två mil igår och idag har min gamla kropp straffat mig genom att göra spagetti av mina ben, jag var helt orkeslös i benen när jag steg upp idag. Vänster stortå hade sagt upp bekantskapen med mig under natten, en sträckt vadmuskel gjorde livet surt för mig och höften var ute för att ta död på mig. Som grädde på moset är jag fortfarande dunder-förkyld, men trots detta så drog jag ut i solen för att gå en mil.

Väl hemma igen slank jag in på en av stans pizzerior och där åt jag en kycklingkebab-sallad, jag har lyckats hålla mig från både pizza och bröd i snart 30 dagar nu och det är jag så jäkla nöjd över då jag älskar bröd. Under eftermiddagen väntade tvättstugan och mellan två maskiner drog jag ner till den studio som piercade mig, jag tappade en plupp i läkringen under påskhelgen och idag fick jag en ny. Under kvällen drog jag ner på krogen där jag träffade Veronika och Helen och det blev en trevlig kväll. Tack för att du besöker mig.


- Det här är livet



- Underbart



- Sjön Varpan



- Min Gud



- Björk



- Vit blomma



- Gul blomma



- Kebabsallad



- Idag kom mina nya inlines


- Fick ett vargsmycke av min syster - tack snälla!