torsdag 29 november 2012

Bil i diket

Det kom ner lite snö i kväll men inte så mycket så det blev halt. Ändå lyckas man med detta, det måste sitta sommarsäck på den.

onsdag 28 november 2012

Infekterad USA-resa

Den USA-resa som man sett fram emot så mycket under hösten är nu förstörd av allt bråk mellan mig och min bror, eller min före detta bror ska jag säga. För han håller på igen, skickar sms med hot om att han ska ha tillbaka varenda krona han lagt ut på hyrbilen. Jag sover dåligt och jag äter dåligt, mest på grund av chocken jag fått av att han beter sig som en idiot. Jag reser till USA den 18:e, det gör jag. Jag kommer dock inte se fram emot resan och jag kommer förmodligen inte uppskatta USA lika mycket.

Lön igår och en tjuga i skogen idag

En fågel i handen eller en tjuga i skogen. Hittade denna nyss. Måste jag lämna in den till polisen?

Apple gör rekord vinst

Apple har gett oss en årsrapport på hur det går för dom och det verkar gå bra, för dom redovisar en rekordvinst på hiskeliga 294 miljarder kronor. Det är helt ofattbart och för att vi ska förstå så är nu Apple's vinst större än den som Google, Ebay, Microsoft, Yahoo, Facebook och Amazon gjort tillsammans under samma period. Tillsammans! Själv äger jag en Apple iPhone 4 som jag köpte i oktober förra året och har alltså inte bidragit till denna groteska summa. Sinnessjukt!

iPhone 5

tisdag 27 november 2012

500 kr av bostadsbolaget

Varje år vid den här tiden dimper det ner presentkort på femhundra kronor från mitt bostadsbolag som jag hyr lägenhet av. Man ska ha bott hos dom i 15 år eller längre och jag tror att jag är inne på det tjugonde året. Själv tycker jag att jag är värd mer efter att ha stått ut med gräsklipparmannen som klippte gräset utanför mitt fönster nästan varje morgon den här sommaren, men man får vara nöjd med det lilla. Tack i alla fall, kära bostadsbolag!

Lista med städer med mest sol 2012

Jag kan inte få nog av sol och det är jag då knappast ensam om. Nu har TT Spektra släppt en lista på vart solen sken mest i år. På första plats hittar vi Hurghada i Egypten och på andra plats hittar vi ett resmål som jag besökt två gånger, Kos i Grekland. Jag tror nog att det är dags att åka till Egypten snart.

Bäst sommarväder:

1. Hurghada
2. Kos
3. Marmaris
4. Bodrum
5. Rhodos
6. Heraklion,Kreta
7. Chania,Kreta
8. Gran Canaria
9. Teneriffa
10. Skiathos

Källa: TT Spektra

måndag 26 november 2012

Ett sköljmedel som luktar gott

Hatar sköljmedel, dom luktar för starkt och dom luktar äckligt. Men det här var helt okej måste jag säga, luktar gott och det var inte alls så frän doft på denna.

Osams med min bror

Jag ringde min kära bror i lördags för att höra hur det var med han. Full som ett ägg svarar han med att jag är skyldig han pengar. Allt handlar om den hyrbil som vi har hyrt i USA och nu är vi oense om hur mycket pengar som han ska ha tillbaka. I somras antydde han att han ville hoppa av resan. Vi kom då överens om att han knappt hade några pengar att hämta ifall han hoppade av resan och i min vildaste fantasi trodde jag då att han var på det klara vad som gällde.

Fan vad fel jag hade, för han har hoppat av och nu ska han ha tillbaka fyra tusen kronor. När jag talade om för honom att han omöjligt kommer få tillbaka så mycket för hyrbilen svarade han med hot. Jag fick sms där det stod att han skulle fixa så det stod folk och väntade på mig när jag kom hem, sms där det stod att att han skulle stå och vänta på mig och att han ska polisanmäla mig. Jag behöver knappast gå in på dom skällsord och andra personliga påhopp som han skrev. Nu tror inte jag att han kommer göra allvar av hoten men det känns olustigt att ens egen bror hotar och bråkar för småpengar som i det här fallet rör sig om ca två tusen.

Sen drar han in vår gamla far på 70 år i det här, han ska tala om för vår far att jag blåst min bror på pengar och min bror ska försöka få mig arvslös. Nu är det så att jag ser hellre att min far är i livet hellre än att få ärva några pengar så han får gärna försöka göra mig arvslös. Det lustiga är att först sviker min bror mig genom att hoppa av resan och sen kräver han pengar av mig, hade jag hoppat av hade jag bjudit honom på varenda krona som jag hade lagt på bilen. För jag skulle skämmas över att jag svikit min bror, men han skämms inte för någonting tydligen.

Om det kommer bli en polisanmälan mot mig så kommer jag anmäla tillbaka för jag har sparat varje sms med hot som jag fått från han. Men jag är väldigt tacksam att det här har kommit fram, nu vet jag vem min egen bror är, en bror som jag trodde kände innan och utantill men som hela tiden visat sig var en vidrigt girig människa som går över lik för några tusenlappar. Jag kommer aldrig förlåta han och jag vill aldrig mer se han. See you in hell brother!

Världens mest sedda youtubeklipp

Ingen har väl missat låten "Gangnam Style" som spelas flitigt på radio, tv och klubbar. Nu har videon på Youtube slagit rekord, hela 820 miljoner har sett Psy's låt "Gangnam Style" på tuben och har således knuffat ner Justin Bieber's låt "Baby" som "bara" har 804 miljoner besök. Grattis från mig


Just nu har 820 067 501 sett detta klipp

lördag 24 november 2012

Larry Hagman är död

Larry Hagman är död. Skådespelaren som blev världskänd i rollen som JR i ”Dallas” avled i går eftermiddag på ett sjukhus i Texas. Han blev 81. Många kommer minnas Larry som den elake oljemiljonären som ständigt drack whiskey i tv-serien, jag kommer nog minnas honom som den charmige helikopterpiloten i filmen "Deadly Encounter" från 1982. Jag blev chockad när jag läste att han hade gått bort, en stor tv-profil är död. Vila i frid.


Larry Hagman 1931-2012

First Aid Kit - "Wolf"

Efter en tre till fyra dagar står den fortfarande på repeat i mina lurar, så fort jag vaknar så slår jag på den och jag stänger av den när jag går och lägger mig. Låten "Wolf" går nog inte att tröttna på, för den är speciell. Snart kan jag hela texten, ska bara lyssna på den en gång till.


Wolf mother, where you been?
You look so worn, so thin
You're a taker, devil's maker
Let me hear you sing, hey ya hey ya

Wolf father, at the door
You don't smile anymore
You're a drifter, shapeshifter
Let me see you run, hey ya hey ya

Holy light, oh, burn the night, oh keep the spirits strong
Watch it grow, child of wolf
Keep holdin' on

When I run through the deep dark forest long after this begun
Where the sun would set, trees were dead and the rivers were none
And I hope for a trace to lead me back home from this place
But there was no sound, there was only me and my disgrace

Hey, Hey-Hey, Hey, Hey
Hey, Hey-Hey, Hey, Hey
Hey, Hey-Hey, Hey, Hey
Hey, Hey-Hey, Hey, Ya.

Wolf mother, where you been?
You look so worn, so thin
You're a taken, devil's maker
Let me hear you say, hey ya hey ya

Wolf father, at the door
You don't smile anymore
You're a drifter, shapeshifter
Let me see you run, hey ya hey ya

Wayward winds, the voice that sings of a forgotten land
See it fall, child of wolf
Lend a mending hand

When I run through the deep dark forest long after this begun
Where the sun would set, trees were dead and the rivers were none
And I hope for a trace to lead me back home from this place
But there was no sound, there was only me and my disgrace

Hey, Hey-Hey, Hey, Hey
Hey, Hey-Hey, Hey, Hey
Hey, Hey-Hey, Hey, Hey
Hey, Hey-Hey, Hey, Ya.

fredag 23 november 2012

December schemat ser bra ut

Nu har chefen äntligen släppt schemat för december och så här trevligt ser det ut den 17. Mums!

Har snart fått ihop min USA budget

Om byxorna håller och jag håller mig frisk fram tills jag åker till USA så kommer jag nå min drömbudget på fyrtiotusen kronor. Att ha tiotusen kronor i veckan att röra sig med var något jag satte tidigt, jag hade samma budget i till Australien. Dessa pengar skall räcka till, hotell, mat, bensin, souvenirer och till sevärdheter som till exempel Gran Canyon, Alcatraz och Frihetsgudinnan. Plötsligt är tiotusen kronor i veckan väldigt lite pengar.


Alcatraz utanför San Fransisco är inplanerat

Fredag och Sandra Mosh

Fredag igen och det hade ju varit helt fantastiskt om det inte vore för att jag ska jobba hela helgen. I och för sig så tycker jag att det är jättekul att jobba fredag och lördag natt, våra kunder är jättetrevliga dessa nätter och radion har en hel del bra program. Men söndagar är rena pesten, jag börjar tidigt och slutar sent och det finns absolut inget på radion att lyssna på och våra kunder är så tråkiga på just denna dag. Varför vet jag inte.

Något som i alla fall lyser upp fredag kvällarna lite extra mycket är "Musikguiden i P3 med Sandra Mosh" Sandra är en mycket känd DJ som mixar teknolåtar mellan klockan 21.00-23.00 och hon gör det jäkligt bra! Har du missat henne och vill ha den senaste teknomusiken så ratta in P3 i kväll klockan 21.00.


I kväll lyssnar jag på svinsnygga DJ Sandra Mosh

torsdag 22 november 2012

Galen trummis

Visst jag har tipsat om det här youtube-klippet förr, men det tåls att titta på igen. Blir man inte glad av att se på trummisen i det här bandet? Han vevar och viftar och sätter varje slag. Makalöst vilket geni!


Jag älskar han!

25 år som gamer

Det slog mig här om dagen, det är i år minst tjugofem år sedan som jag spelade mitt första tv-spel. Året är 1986 eller tidigare, jag har en klasskompis som har ett Intellivision hemma och som vi spelade på så ofta vi kunde. År 1987 är jag är runt 15 års åldern och jag har min första Pryo (Praktisk Yrkeslivsorientering, som senare blev Prao) som är på stans Lek & Hobby butik. Lek och Hobby var på den tiden som en blandning av BR Leksaker och Gamestop. En dag snurrade teve-apparaterna bakom disken med något jag aldrig sett. Jag frågade en ur personalen och han förklarade att det var ett Nintendo tv-spel och spelet Exitebike. Det här var på hösten och på påskafton året efter (1988) kom min kära mor in med ett Nintendo och resten är som det brukar heta historia. Samma år spelade jag C64 hos en annan klasskompis, men det är ju en dator. På den spelade vi Barbarian på som var ett våldsamt spel. Av alla hobby's jag haft så är detta det enda jag aldrig tröttnat på.

I kriget mellan Nintendo och Sega så stod jag alltid på Nintendo's sida och gjorde så till början av 00-talet då jag gick över till Sony's maskiner. Jag spelar dagligen flera timmar om dagen och om samhällets debatt om hurvida man är spelmissbrukare eller inte så tycker jag att man är missbrukare om man missköter jobb/skola och andra saker. Jag har inte tröttnat än som sagt och när trailer nummer två till Grand Theft Auto V släpptes förra veckan så känner jag att min hobby är här för att stanna. 2013 ser ut att bli ett fantastiskt år med en hel del stora speltitlar och snart släpps förhoppningsvis nya Playstation 4 och framtiden som gamer ser ljus ut. Här listar jag spel som betyder mest för mig.

2012
Resident Evil 6
Need for Speed: Most Wanted 2012
Assassins Creed III

2011
Batman: Arkham City
Killzone 3
Uncharted 3: Drake's Deception
Little Big Planet 2
Super Street Fighter IV: Arcade Edition
Saints Row 3
Assassins Creed: Revelations

2010
Just Cause 2
Super Street Fighter IV
Grand Theft Auto IV: Episodes from Liberty Stories
Red Dead Redemption
Need for Speed: Hot Pursuit
Gran Turismo 5

2009
Resident Evil 5
Street Fighter IV
Batman: Arkham Asylum
Saints Row 2
Killzone 2
Assassin's Creed II
Colin McRae: Dirt 2
Uncharted 2: Among Thieves

2008
Grand Theft Auto IV
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Little Big Planet
Mercenaries 2: World in Flames
Midnight Club: Los Angeles
Mirror's Edge

2007
Uncharted: Drake's Fortune
Assassin's Creed
Colin McRae: Dirt
Grand Theft Auto: Vice City Stories

2006
Metal Gear Solid 3: Subsistence
Grand Theft Auto - Liberty City Stories
Just Cause
Tomb Raider: Legend
Need for Speed: Carbon
OutRun 2006: Coast 2 Coast
Shadow Of The Colossus
Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent

2005
Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Resident Evil 4
Grand Theft Auto: Liberty City Stories
Mercenaries: Playground of Destruction
Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory

2004
Grand Theft Auto: San Andreas
Tom Clancy's Splinter Cell: Pandora Tomorrow
Metal Geal Solid: The Twin Snakes
Colin McRae Rally 2005
Midnight Club 3: DUB Edition
Hitman: Contracts

2003
Colin McRae Rally 3 - PS2
Colin McRae Rally 04 - PS2
Tom Clancy's Splinter Cell - PS2
World Rally Championship 3 - PS2
Resident Evil 2 - NGC
Metal Gear Solid: Substance - PS2
World Rally Championship 3 - PS2

2002
Grand Theft Auto: Vice City - PS2
World Rally Championship 2 - PS2
18 Wheeler: American Pro Trucker - NGC
Ico - PS2
World Rally Championship II: Extreme - PS2

2001
Grand Theft Auto III - PS2
Ico - PS2
World Rally Championship - PS2
18 Wheeler American Pro Trucker - PS2
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty - PS2
Grand Theft Auto III - PS2
The Simpsons Road Rage - PS2
World Rally Championship - PS2

2000
Resident Evil 2 - N64
18 Wheeler: American Pro Trucker - Arkad

1999
Metal Gear Solid - PSX
Donkey Kong 64 - N64
Jet Force Gemini - N64
Nuclear Strike 64 - N64

1998
The Legend of Zelda: Ocarina of Time - N64
Resident Evil 2 - PSX
1080° Snowboarding - N64
Banjo-Kazooie - N64
Cruis'n USA - N64
Cruis'n World - N64
F-Zero X - N64
Mission: Impossible: Expect The Impossible - N64
Turok 2: Seeds of Evil - N64
Yoshi's Story - N64
Colin McRae Rally - PC
Starcraft - PC
Crazy Taxi - Arkad
Gran Turismo - PSX

1997
Mario 64 - N64
Top Gear Rally -N64
Pilotwings 64 - N64
Lylat Wars (Star Fox) - N64
Star Wars: Shadows of the Empire - N64
Resident Evil - N64
Goldeneye 007 - N64
Diddy Kong Racing - N64
Blast Corps - N64
Mario Kart 64 - N64
Turok: Dinosaur Hunter - N64
Wave Race 64 - N64
Grand Theft Auto - PSX

1996
Resident Evil - PSX
Tomb Raider - PSX
Soviet Strike - PSX
Resident Evil - SS
Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble - SNES
Killer Instinct Gold - N64
Warcraft II: Tides of Darkness - PC

1995
Simcopter - PC
Super Punch-Out - SNES
Killer Instinct - SNES
Super Mario World 2: Yoshi's Island - SNES
Nhl 96 - SNES
Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - SNES
Sega Rally Championship 1995 - Arkad

1994
Rock N' Roll Racing - SNES
Nhl 94 - SNES
Super Metroid - SNES
Donkey Kong Country - SNES
Cruis'n USA - Arkad

1993
Super Mario Kart - SNES
Pilotwings - SNES
Super Smash TV - SNES
Super Star Wars - SNES
Desert Strike - SNES
Starwing - SNES
Super Swiv - SNES
Super Mario All Stars - SNES
Mega Man 4 - NES
Gargoyle's Quest II - NES
Mega Man 5 - NES

1992
Super Mario World - SNES
Super Tennis - SNES
F-Zero - SNES
Super Castlevania IV - SNES
The Legend Of Zelda: A Link To The Past - SNES
Teenage Mutant Hero Turtles IV - SNES
Top Gear - SNES
Street Fighter II: The World Warrior - SNES
Mega Man 3 - NES
Metal Gear 2: Snake's Revenge - NES
Star Tropics - NES
North & South - NES
The Guardian Legend - NES

1991
Double Dragon II: The Revenge - NES
Journey To Silius - NES
Dr. Mario - NES
Super Mario Bros 3 - NES
Teenage Mutant Hero Turtles II: The Arcade Game - NES

1990
Tetris - NES
Castlevania II: Simon's Quest - NES
Knight Rider - NES
Teenage Mutant Hero Turtles - NES
Bionic Commando - NES
Blades of Steel - NES
Mega Man 2 - NES
Probotector - NES
Mike Tyson's Punch Out!! - NES
Duck Tales - NES

1989
Gunsmoke - NES
Super Mario Bros 2 - NES
Rush'n Attack - NES
Cobra Triangle - NES
Track & Field II - NES
Mega Man - NES
Metal Gear - NES

1988
Metroid - NES
Rad Racer - NES
Kid Icarus - NES
Ice Hockey - NES
R.C. Pro Am - NES
The Legend Of Zelda II: Adventure Of Link - NES
Top Gun - NES
Castlevania - NES
The Goonies II - NES

1987
Super Mario Bros - NES
The Legend Of Zelda - NES
Kung Fu - NES
Mike Tyson's Punch Out - NES
Clu Clu Land - NES
Slalom - NES

1986
Exitebike - NES
Ice Climber - NES
Mario Bros - NES



Året är 1987 och det började med det här spelet

onsdag 21 november 2012

Internationellt körkort till USA fixat

Så där då, då börjar jag fixa med sånt som inte är klart inför resan. Internationellt körkort skaffade jag idag. Men vilket ockerpris för att ta foto på en av stans fotobutiker. Tvåhundra femtio kronor för ett passfoto. Löjligt! Passade på att köpa stödstrumpor också inför den över tio timmar långa flygresan. Nu är det bara resväska kvar, det får bli vid lön.

Förbaskat glad och lycklig

Jag kan inte gå in på vad, men jag är så jäkla lycklig just nu. Det var allt!

Ny dammsugare

Hälsade på pappa idag och han envisades med att ge mig pengar. "Två tusen i julklapp ska du ha nu när du ska resa" var orden han sa. Jag köpte mig en söt dammsugare för 199 kronor, det gäller att kosta på sig.

Röda skor

Jag och Sofia är ute och åker i hennes pappas nya bil, vi ska skaffa internationellt körkort för USA. Skorna lyser rött i den här bilen. Va fräsigt!

Fridag med en massa måsten

Jaha, så var det då onsdag och jag fick mig en fridag. Fridag betyder ledigt från arbetsgivaren, men jobb åt sig själv. Först ska jag åka och hälsa på min far, vilket är ett trevligt måste, sen ska jag handla på Rusta. Efter det ska jag åka till en fotobutik för att fixa mig ett passfoto till det internationella körkort som jag och Sofia ska skaffa i efter middag och i kväll är det tvättstugan som gäller. Fullt upp alltså och inte fick jag sovmorgon heller, men jag gläds åt att det är varm ute. Hela åtta plusgrader i mitten av november, tack för det!

Rolig boxerhund

Jag har en kompis som har en boxer och den är så jäkla söt. Den här bilden fick jag för ett tag sedan och jag kan inte låta bli att asgarva varje gång jag ser den. Boxer fejset med tungan lipandes, örat på sne och en fylleblick. Den är grym!

måndag 19 november 2012

Pappa hemma igen

Fick tag i min gamle, envise far idag, han hade fått komma hem. Nyopererad armbåge och gipsad blev resultatet efter att ha fallit en meter i en betongtrappa. Han har nu lovat mig att ta hissen i fortsättningen den eländigt envise far man har. Bäst för han det för annars kommer jag tvång-placera honom på ett boende utan trappa. Älskar dig gamle far.

Måndags tankar

Måndag igen, var sjutton tar helgerna vägen? Jag tycker att man aldrig får känna att man är ledig, bara en massa måsten. Jag har ju i alla fall något att se fram emot om fyra veckor och jag planerar redan min Australien resa för december 2013. I två månader ska jag åka runt och se hela Australien är det tänkt och och om budgeten håller ska jag åka över till Nya Zeeland. Men då blir det ingen semester alls i sommar, vilket kommer bli jobbigt. En annan sak som blir jobbigt är att jag kommer bli tvungen att sätta in åtta tusen i månaden under hela 2013. Det kan gå om jag lever på 50 kronor om dagen, inte köper kläder eller spel. Vi får väl se hur det går. Its all about the money!

söndag 18 november 2012

Trasig tvättmaskin

I min ständiga kamp mot tvätten och tvättmaskinerna har jag nu äntligen vunnit. Där fick du din eländiga gamla tvättmaskin! Men vänta nu, nu tar det ju dubbelt så lång tid att tvätta - skit också!

Dom tre bästa Bond-låtarna

Jag hade ju nyss ett James Bond maraton där jag såg alla filmer på raken och det var då jag upptäckte att det har ju gjorts så mycket bra musik till filmerna. Här listar jag mina tre favoriter.

01. A-ha - The Living Daylights
År 1987 hade Bondfilmen The Living Daylights premiär och det blev A-ha som fick äran att göra ledmotivet till den knappt godkända filmen. Men vilken låt.

02. Adele - Skyfall
Ledmotivet till årets Bondfilm "Skyfall" tar hem andra platsen, en riktigt bra låt som låter lite sextiotal. Grymt bra låt som jag aldrig tröttnar på.

03. Duran Duran - A View To A Kill
Här är ytterligare en låt från åttiotalet, Duran Duran gjorde låten "A View To A Kill" till filmen med samma namn som hade premiär år 1985.


Bästa Bondlåten




Innebandy söndag

Söndag. Vädret är grått och förbannat tråkigt, men vad gör det när man äntligen ska få spela innebandy. Två timmar intensiv intervallträning för att sen gå hem och dö. Nu ska jag ladda upp.

DJ Rogerio Lopez

Oj, oj, oj vilken kväll, jag dök upp på krogen vid midnatt och DJ Rogerio Lopez stod och lirade. Men dra på trissor vad han kunde lira, shit vad jag ångrar att jag inte dök upp tidigare.


Vilken kille!

En månad kvar till min USA resa

Klockan är över tolv på natten och det är idag den 18 november och således en månad kvar idag tills dess att planet lyfter från Arlanda mot Tyskland för byte av plan som ska ta mig till USA och San Francisco. Det har gått ruskigt fort, en månad kvar alltså, den stora nedräkningen kan börja.

lördag 17 november 2012

Pappa har ramlat och är nyopererad

På bussen på väg ut på mitt vargsafari idag så nåddes jag av ett tråkigt besked. Min far har ramlat ner för en trappa och brutit armen och är nu nyopererad. Envisa gubbe, varför hör du inte av dig om du vill ha hjälp? Nej då är det bättre att ramla och slå sig så illa att man hamnar på operation. Fan också, blir så jävla ledsen!

Ingen varg i grannbyn

Precis som jag trodde så varken såg eller hörde jag någon varg, såg inte ens revirmarkeringar tyvärr. Men jag gör ett bättre försök om två veckor då jag tänkte tillbringa hela lördagen i skogen.

Dubstep förgyller min vardag

Åh vad jag älskar Dubstep, denna underbara genre som tagit mig med storm. Det var amerikanska Skrillex som satte igång allt för mig och nu kan jag knappt vara utan Dubstep, söker likt en dåre efter låtar och nu har jag hittat några som står ständigt repeat.

01. Bassnectar - Empathy
Grym låt från spelet Need for Speed: Most Wanted 2012, helt fantastisk blandning av sång och basgång. Jag är mållös av att man kan göra musik på det här viset, ge mig mer Dubstep.

02. Nero - "Wont You (Be There)"
Ytterligare en låt från spelet Need for Speed: Mot Wanted 2012, hur grym som helst.

03. Deadmau5 - Channel 42
Jo det är sant, tredje låten är också från Need for Speed: Most Wanted 2012 och den går inte heller av för hackor.



Varg-safari i grannbyn

Har pratat med en av mina syskon idag som nyligen köpt hus i en av småbyarna utanför stan. Dom flyttade in förra helgen och i veckan hörde dom vargyl. Just nu så hoppar och studsar jag av lycka, så i morgon tar jag med min nya systemkamera och drar ut och gör en snabb husesyn av deras hus för att sen tillbringa resten av eftermiddagen och kvällen i skogen.

Det ska tydligen vara fyra-sex vargar och vargylet var tydligen ett långt yl med olika tonlägen vilket är ylet där vargarna undrar var en varg ur deras flock befinner sig eller att dom söker en till varg till deras flock. Nu tror jag inte att dom söker fler vargar till en så redan stor flock, men om så skulle vara fallet så tror jag att dom saknar en alfatik. Jag kan givetvis ha fel, men jag fick lära mig lite om yl när jag träffade Shaun Ellis i England i somras. Nu sitter jag här och längtar till morgondagen, kommer jag få syn på varg?

fredag 16 november 2012

Jag knarkar på

Jag får inte nog, så jag knarkar vidare. Varför inte?

Mina planer för helgen

Fredag igen tack och lov, vad ska man hitta på den här helgen då? I morgon lördag blir det lunch med K som jag träffade på nattbussen för ett tag sedan och på kvällen blir det utgång på V. Söndagen är som alla andra söndagar, innebandy och tvätta, det tar aldrig slut. Hur mycket ska man tvätta egentligen?

Tack Tove på Klarna

Jag fick ju en faktura på 276 kronor från Klarna här om dagen för att jag hade betalt tre kronor för lite, döm om min förvåning när jag hittade följande i min inkorg på min hotmail nyss. I bland får man tillbaka hoppet på mänskligheten. Tack Tove!

Klicka för större

Zlatans fjärde mål mot England på Friends Arena

Jag är inte det minsta intreserad av sport, visst jag håller på HV71 som ligger i elitserien i ishockey det gör jag men det är knappt så att jag bryr mig om det heller. Idag när jag kom till jobbet så satt kollegorna och snackade om det fjärde målet och om Zlatan, jag begrep ingenting utan fråga lite nyfiket vad det var alla pratade om. Det visade sig att Sverige spelade mot England igår och att Zlatan inte bara hade gjort fyra mål utan han hade gjort ett snyggt fjärde mål. Det var bara att kolla in Youtube och jag måste ju säga att han är rätt duktig den den killen, för målet var nog det grymmaste jag sett i fotbollsväg.


Vem kollar på fotboll nu för tiden?

torsdag 15 november 2012

3 kronor för lite blev 279 kronor

Jag råkade betala in tre kronor för lite på en faktura förra månaden och idag kom straffet. Jag tvingas betala 279 kronor. Dom gör alltså en vinst på 276 kronor, jag är glad att jag kan betala det här så företaget Klarna kan gå runt, kram på er Klarna!

Svensk musik är konstigt nog bäst just nu

Jag har faktiskt aldrig tyckt om svenska popstjärnor och speciellt inte dom kvinliga (Robyn) eller skräpet som Idol spottar ur sig! (Agnes) Men nu vet jag inte vad som hänt med mig och mina gubböron, för plötsligt så är svensk musik bäst och inte nog med det, det är dom kvinliga artisterna som toppar min topplista just nu - märkligt!

01. First Aid Kit - "Wolf"
Systrarna Klara och Johanna Söderberg utgör popduon First Aid Kit och dom går från klarhet till klarhet. Först snurrade låten "The Lion's Roar" ständigt på repeat hos mig och när så låten "Wolf" dök upp i somras så föll jag som en svensk fura - igen. Systrarna är så internationellt jäkla duktiga att jag får gåshud när jag tänker på deras låtar, sen att man döper en låt till "Wolf" gör ju saken inte sämre.
Betyg: 5 av 5 vargar

02. Agnes - "One Last Time"
Agnes har jag aldrig gillat, visst hon gick från amatör till något godkänt i Idol, men så hände något. Agnes släpper albumet Veritas och jag gillar verkligen hennes låt "One Last Time" så pass mycket att jag har bestämt mig att tycka att hon är rätt bra.
Betyg: 5 av 5 vargar

03. Miss Li - "I Can't Get You Off My Mind"
Småstöriga Miss Li har jag aldrig förstått mig på. Visst var hon enastående i Lars Winnerbäck låt "Om Du Lämnade Mig Nu", men sen försvann hon igen, för att dyka upp förra året med låten "I Cant Get You Off My Mind" och mina musiköron smälte och nu can't i get her off my mind.
Betyg: 5 av 5 vargar

04. Agnes - "All I Want Is You"
Vad sjutton, Agnes igen? Den här låten är också från albumet Veritas och är mer en partylåt som är riktigt bra. Agnes har överaskat mig verkligen, jag är impad.
Betyg: 4 av 5 vargar

GTA V trailer nummer två var - fantastisk

Klockan 17.00 i kväll kom den så, trailern nummer två till spelet Grand Theft Auto V som alla väntar på och vilken trailer sen. Man ska kunna spela med tre karaktärer och hoppa mellan dessa när man vill. Min favorit blev genast Trevor som är en före detta militärpilot. Efter att jag sett trailern fem miljoner gånger så kände jag mig uforisk resten av eftermiddagen och så fort datumet är spikat i vår så kommer jag ta semester - sanna mina ord!


Speltillverkaren Rockstar gör det igen!

onsdag 14 november 2012

Har hamnat i lussekatt's träsket

Åh nej, jag har börjat knarka lussekatter som värsta pundaren, det går inte en dag då jag inte tänker på en gyllengul katt med saffran. Det värsta är att det finns inga behandlingshem för oss som fastnat i det här träsket. Ska nog sy igen truten.

Grand Theft Auto V trailer nr 2

Det finns en spelserie som miljoner fans dyrkar och så fort det ryktas om ett nytt spel ur serien så står en hel spelvärld stilla. Jag talar om Rockstars spel Grand Theft Auto och dom annonserade ut del fem för några veckor sedan. I kväll klockan 17.00 är det dags för trailer nummer två, jag och miljoner fans kan knappt vänta. Julafton kom tidigt i år.

Varm vinter

Vaknade nyss upp till en fantastiskt väder, trots att vi befinner oss i mitten av november så står temperaturen på tio plus. Helt underbart och hade jag bestämt så skulle vintern ha denna temperatur - varje dag. Vilken fantastisk dag detta blev.

Dejt, nej lunch

Jag träffade ju på en tjej på nattbussen hem från krogen för cirka två veckor sedan. Vi bytte telefonnummer och vi har haft en hel del sms-konversation, men jag gjorde klart för henne att jag inte är intresserad av ett förhållande. Men jag har gått med på att ta en lunch i alla fall, vi kan ju bli bra vänner och sånna växer ju inte på träd, speciellt inte efter det här året då vänner kommit och gått.

Världens sämsta låt - igen

Det var den elfte juli i år som jag bloggade om världens sämsta låt och jag trodde väl inte att det skulle komma någon sämre låt i närheten av den, men se där, det gör det. För 1991 gjorde Crystal Waters låten "Gypsy Woman" och jag mår illa när jag hör den. Kommer du ihåg den?


En av världens sämsta låtar

OLW Peppar chips

Jag är inte längre någon chips älskare, förmodligen för att jag förätit mig på dom flesta chipssmaker. Men det finns en smak som jag älskade över allt annat, men som inte finns längre och det är OLW Pepparchips. Hittade en tävling på Facebook där man kunde rösta tillbaka en gammal favoriter och det har jag nu gjort. Så nu hoppas jag (inte) att denna smak kommer tillbaka så att jag kan börja äta mina favoritchips igen.


Världens godaste chips - jag lovar!

måndag 12 november 2012

En kopp choklad

Sitter på jobbet och tar mig en välförtjänt kopp choklad, vad gott det är med choklad, nu skulle man haft en Skogaholmslimpa med ost på så hade hela barndomen kommit tillbaka. Hemska tanke!

Need for Speed: Most Wanted

Satte igång och spelade Need for Speed: Most Wanted i natt och det skulle jag inte ha gjort, för spelet är mycket bra och jag stängde av klockan fem i morse vilket resulterade att jag blev trött precis. Tur man slutar snart så jag får hem och spela igen, cant wait. Betyg: 4 av 5

Det är din väg

"It's your road, and yours alone. Others may walk it with you, but no one can walk it for you"

"Det är din väg, och den är bara din. Andra kanske går med dig, men ingen kan gå den för dig"

söndag 11 november 2012

Fars dag

Det är fars dag idag och jag har således varit och hälsat på min kära far, jag hade köpt med mig kanelbullar och vaniljmunkar som vi tryckte i oss. Grattis igen pappa.

Lördag kväll

Jag vet inte vad det berodde på, men Elin och jag tyckte det var tråkigt på krogen i kväll. Trist så klart när man sett fram emot den här helgen så länge. Nu är jag i alla fall hemma efter att ha hämtat Sofia i Rättvik och nu ska jag sova.

lördag 10 november 2012

En slapp lördag

Åh, vilken slapp dag det här är, har strax spelat klart AC III och Sofia har varit hit och lämnat sin bil. Jag ska vara fyllechaufför till Sofia och hennes vänner i natt som ska på någon konsert i Rättvik. Blir att vara ute och åka hela natten det. Men nu ska jag spela klart och sen gå och handla något att äta och slappa vidare tills jag ska ner på krogen med fina Elin. Vi har bestämt att vi ska skitkul i kväll igen så vi får väll hoppas på det.

fredag 9 november 2012

Varglampa is no more

Den varglampa som jag köpte för några dagar sedan klippte jag precis sönder, har inte plats för en lampa men för en varg - tror jag. Skulle jag ångra mig så kan jag alltid köpa en ny elkabel och montera dit, en vit dessutom.

Äter lussekatt

Det här med att jag inte äter bröd eller sånt med socker i skiter jag i idag för kolla vad har hittat! Nej inte hittat, köpt så klart. Lussekatter!

Hallen är klar

Färgen har torkat och jag har skruvat upp allt som ska sitta uppe, det blev bra tycker jag. Vitt är det finaste enligt mig, tidlöst också.

torsdag 8 november 2012

Målar vidare i hallen

Jo, jag målar i kväll också eftersom jag fick lov att köpa färg före jobbet. Men nu är hallen klar i alla fall. Här är en bild på den fina elmätaren jag fick igår, den vita till höger i bild alltså.

onsdag 7 november 2012

Målar hallen med för lite färg

Blev lite inspirerad att ta tag i det sista i hallen, nämligen målningen. Så jag drog igång med att maskera lister och täcka golvet för att sen sätta igång att måla, det är då jag upptäcker att färgen inte kommer räcka - på långa vägar. Det blir till att dra ner på stan igen i morgon och köpa mer färg. Skit också!

Madonna färg

Ska måla om min hall är det tänkt så jag besökte en butik för ändamålet och jag fick med mig några färgprov hem. Kolla, det finns en färg som heter Madonna, det får bli den då.

Minneskort till digitalkameran

Tog mig ner på stan för att köpa mig ett minneskort till min kamera som jag ska ha med till USA, tänk att en sån här liten sak kostar fem hundra kronor. Det jobbiga är att jag måste köpa ett till nästa månad. Surt

Obama vann

Ingen har väl missat att det var Barack Obama som vann nattens USA val. Nu sitter han där i fyra år till och det är ju bra. Bara inte dollarn går upp nu när jag ska till USA.

Väckt av en slagborr

Det är synd om mig, riktigt synd för jag fick kliva upp strax efter åtta i morse då hyresvärden ska installera en elbox. Att väckas den tiden av en slagborr är - mysigt! Inte kunde jag somna i natt heller, låg och vred och vände på mig. Nåja, nu är dom i alla fall här och installerar boxen. I kväll ska jag gå och lägga mig tidigt.

tisdag 6 november 2012

Varglampa

Nej, jag kunde inte hålla mig, jag betedde mig precis som någon av deltagarna ur programmet Lyxfällan på Tv3. Jag gick och köpte mig en något fastän jag inte borde, men den är så fin. Det kanske är svårt att se på bilden, men det är en varg som har en lampa i munnen. Problemet nu är var jag ska sätta den någonstans. Borde inte jag ha tänkt på det innan?

måndag 5 november 2012

Pizza till frukost/lunch/middag

Det är inte ofta det händer tack och lov, men idag blev det en Mexicana pizza. Detta blir det enda jag äter idag.

söndag 4 november 2012

Snart jobbat klart

Sitter på jobbet och sliter så svetten lackar, jag har en timme kvar att jobba. Fina Sara kommer och möter mig på jobbet för en trevlig promenad hem. Sara är en av mina bästa vänner och jag vill passa på att tacka dig för att du finns Sara! Efter det kommer jag bänka mig framför tv'n ett par timmar med Assassin's Creed III och en kopp citronte och njuta av att jag är ledig i morgon.

Sopor till förbannelse

Jag bor ensam i en liten etta och lagar aldrig mat men ändå får jag ihop lika mycket sopor som en mindre barnfamilj, vart kommer allt ifrån?

Sugen på USA

I mitt tv tittande på jobbet så fastnade jag för filmen "Thelma & Louise" och man får se en hel del från USA's motorvägar och nu blev jag ju skitsugen på USA helt plötsligt. Det är i dag sex veckor och två dagar tills planet lyfter till San Francisco och jag kan knappt vänta.

lördag 3 november 2012

En och en halv timmes betald rast

Sitter på jobbet och jag har en och en halv timmes betald rast på grund av att det är röd dag idag. Sen vid klockan 01.00 har jag en timmes betald rast igen. Jag har det bra idag, men jag klagar inte heller. Nu sitter jag och glor på tv, något som inte tillhör vanligheterna då jag aldrig ser på tv hemma, har inte ens en antennkabel inkopplad.

Dricker julmust

Står på Statoil och dricker min första julmust, jag vet, jag dricker inte läsk på grund av allt socker men jag kunde inte låta bli. Det är ju så himla gott.

Bäst musik oktober 2012

Jag höll nästan på att glömma min musik topplista över mest spelade låtar hemma hos mig i varglyan. Men här är den i alla fall och denna månad gled Skrillex in på topplistan och dominerade.

01. Skrillex - "First of the year"
02. Avicii - "Last dance"
03. First Aid Kit - "Wolf"
04. Lana Del Rey - "Summertime Sadness"
05. Skrillex - "Make it bun dem"
06. Skrillex - "Right in"
07. Skrillex - "Kyoto"
08. Skrillex - "Bangarang"

Fint foto från WSWS

Jag prenumererar på "Wild Spirit Wolf Sanctuary" på Facebook och dom sysslar med varguppfödning i USA. Dom la nyss upp ett jättefint foto och jag smälter.