lördag 31 augusti 2019

Lördagen den trettioförsta augusti 2019

Det var meningen att jag, flickvännen och hennes pappa skulle ha åkt till Holmsveden idag, men vi valde att stanna hemma. Så jag tog och gick ut för att knata en mil igen och den här veckan har jag gått fem mil totalt, jag är otroligt nöjd över att ha hunnit med det trots jobb. Väl hemma igen så drog jag och flickvännen iväg till ett Apotek för att köpa ett graviditetstest, flickvännen har mått illa i flera dagar. Tack för att du besöker tomasvarg.se 
 

- Vi valde att stanna hemma



- Grönska



- Bil



- Bil



- Kopparbergs kyrka 



- Graviditetstest



- Apotek

fredag 30 augusti 2019

Fredagen den trettionde augusti 2019

Precis som alla andra dagar den här veckan, förutom i måndags, så drog jag ut och gick en mil. Vädret har verkligen varit underbart den här veckan och jag är glad att jag har hunnit gå så mycket som jag gjort, jag ska försöka gå sex mil totalt.

Väl hemma igen så drog jag och flickvännen ner på stan för att handla på Apoteket och sen bjöd hon mig på en fika på Espresso House, vi firar tio veckor tillsammans idag och jag är så himla lycklig. 

Sen drog vi hem och under tiden som älsklingen gjorde en paj så tog jag rn gubbvila och sen stack vi till jobbet och jobbade natt i min Scania. I morgon åker vi till Jämtland, mer om det då. Tack för att du besöker tomasvarg.se 


- Höstmarknad i Falun



- Svinig karusell



- Kläder på marknaden



- Falun - sommarstaden i mitt hjärta



- Chevrolet Bel Air från 1955



- Pridebänk



- Snygg, jag vill också köra 25 meters :(



- Apoteket en fredag



- Tio veckor tillsammans - tack för fikat älskling <3



- Dags att jobba - till klockan 03:15

Tio veckor tillsammans

Det har idag gått tio veckor sedan Verrisis kom och hämtade upp mig i hennes röda Volvo och vi for ut till Bjursås för att fira midsommar tillsammans, vi satt på en filt och såg vuxna och barn dansa runt midsommarstången som man hade rest. Då befann jag mig i en bubbla, jag vågade inte tro eller hoppas.

Jag kom på mig själv att sitta och stirra på kvinnan som jag fallit för i början på maj, hon var så vacker att jag inte kunde slita ögonen från henne. Vi hade kommit ifrån varandra under våren men nu satt jag nära henne och jag kände hur jag skakade, kände hon likadant eller var vi bara vänner? Samtidigt som jag var världens lyckligaste så var det så förbannat jobbigt att leva i ovisshet.

Idag har det gått tio veckor sedan vi firade midsommar på en filt i Bjursås, hon flyttade in efter tre eller fyra dagar hos mig och vi har varit sambos sedan dess. Det sjuka är att vi har inte varit ifrån varandra långa stunder, vi har umgåtts konstant i tio veckor och det chockar mig, jag hade aldrig klarat av det om det inte kvinnan i mitt liv. För jag behöver min egentid, den är helig för mig - plötsligt går det bara så lätt.

Vi pratar mycket om vårt bröllop nästa år och igår bestämde vi oss för att ändra datum, vi kommer inte gifta oss nästa sommar som vi tidigare hade planerat. Vi kommer gifta oss i februari - på alla hjärtans dag.


- Tack för dom tio bästa veckorna i mitt liv baby!

torsdag 29 augusti 2019

Torsdagen den 29 augusti 2019

Det händer inte så mycket intressant i mitt liv just nu, det blir ju lätt så när man jobbar heltid. Men i morgon är det en stor dag för mig, för då firar jag och flickvännen tio veckor tillsammans och jag älskar henne bara mer och mer. På tal om jobb så skulle jag ha jobbat hela den här helgen, men jag har tagit ledigt för att åka till Hällesjö. Det ska bli kul att få komma bort lite, se något annat som svärfar säger. Tack för att du besöker tomasvarg.se


- Kålgården



- Vackra Falun



- Blommor



- Kålgården



- Promenad runt Kålgården



- Jag vill också ha en ny Scania



- Jag är trött jämt



- Abba <3

onsdag 28 augusti 2019

Onsdagen den tjugoåttonde augusti 2019

Det verkar som om sommaren är tillbaka, temperaturen orkar ända upp till 25 grader och det är ju imponerande för att vara i slutet på augusti. Jag älskar ju värmen och idag drog jag ut på en långpromenad, jag gick en mil och det var jäkligt skönt. Väl hemma igen jobbade jag lite i Photoshop för att fixa lite med blogg-bannern, jag laddade ner lite nya teckensnitt förra veckan och jag älskar ju att pyssla med mina banners.

Sen drog jag och flickvännen Verrisis ner på stan för att ta en fika med Veronika, vi pratade mest om hårdrock. Under kvällen tog jag och flickvännen en promenad i värmen. I morgon är det dags att jobba igen efter två dagars ledigt, jag har haft tur att få vara ledig i värmen. Tack för att du besöker tomasvarg.se


- Ny Toy Story



- Gammalt hus



- Klotter



- Ge mig värme



- Rudolf, är det du?



- Del av en gammal byggnad vid Falu Lasarett



- Faluån



- Grymt väder



- Solros med fjärill



- Skogen



- Vacker dag



- Ros



- Statyn Snöklockan



- Blomma



- Kålgården



- Kristine kyrka

tisdag 27 augusti 2019

Nykteristens kamp

Jag var tolv eller tretton år gammal när jag bestämde mig för att aldrig dricka alkohol, en styvfars alkoholvanor skrämde mig och valet var enkelt. Ett beslut som jag aldrig ångrat, inte ens när flickvänner pushat mig att börja dricka. Det har aldrig varit enkelt att vara nykterist - tvärt om faktiskt.

För att leva som nykterist i ett samhälle som ligger dränkt i alkohol är svårt, när jag befinner mig på fest eller på krogen och folk frågar mig varför jag inte dricker så är reaktionerna alltid densamma, jag får stämpeln märklig eller konstig. Men jag duger väldigt bra när folk vill ha mig som ”fyllechaufför”

Jag blir aldrig bjuden på fest och det känns ju bara tragiskt, är jag så farlig som nykter? Eller är det bara för att jag minns allt som andra bara vill glömma? För alla dricker ju på festen, alla utom jag.

Idag är jag stolt som är nykterist och det har jag varit i många år, för jag ser vad alkoholen gör med folk. Det har hänt att jag sett gifta vänner eller kollegor tassa iväg med ”fel partner” och göra saker med varandra som aldrig är okej i ett förhållande och det skrämmer mig.

För inget gör mig så ledsen som otrohet, oavsett om det är mig det drabbar eller inte. Innan jag träffade min flickvän hade jag bara ett krav på en potentiell flickvän - hon skulle vara nykterist. För jag har så svårt att lita på en kvinna som dricker och jag kan verkligen förstå om kvinnor känner likadant om sina män.

För alkohol är som man brukar säga: ”där alkoholen går in går vettet ut”. Alkoholen är den värsta drogen vi har i vårt samhälle och den är inkörsporten till knark, det påstår i alla fall min vän J.A. och jag har ingen anledning till att tro att han ljuger.

Just nu lyssnar jag på ljudboken Per Holknekt: 1960-2014 och det är nog det bästa som jag har lyssnat på, Pers liv har kantas av alkohol och att lyssna när Per berättar om hur mycket han förlorat på grund av alkoholen så blir jag rädd. För Per har supit bort förhållanden och företag, han har levt på botten i samhället utan en enda krona på fickan.

Alkoholen skrämmer mig, den kan göra slut på så mycket. Inte bara förhållanden eller vårdnanden av ett barn, alkoholen kan också göra slut på liv när människor bestämmer sig för att köra bil alkoholpåverkade, jag är livrädd att min flickvän ska möta en rattfyllerist varje gång som hon kör bil.

Min flickvän är nykterist sedan flera år tillbaka och det var den största anledningen till varför jag valde att inleda ett förhållande igen, för hon ger mig trygghet - vilket jag anser är det viktigaste i ett förhållande. I framtiden ska vi skaffa barn och våra barn ska växa upp med föräldrar som har valt bort alkoholen, för ingen av våra barn ska hitta sin pappa full- det kan jag lova.

#nykterist #nykter #alkohol #alkoholärskit #drog #droger


- Per Holknekt 1960-2014. Foto: Storytel

söndag 25 augusti 2019

Söndagen den tjugofemte augusti 2019

Det har varit vackert väder hela den här helgen och då har jag så svårt för att stanna inne, jag tog och gick en promenad på en mil idag också. Väl hemma igen slog jag ner röven och gjorde om min Youtube-banner, jag har just nu mer än 900 prenumeranter och det känns så klart otroligt kul - tack till er prenumererar på den.

Tanken är att jag ska göra om lite på bloggen också, jag laddade ner en massa typsnitt igår och det är så kul att jobba i Photoshop. Sen var det bara att dra till jobbet och jobba kväll, jag ska jobba i morgon också innan jag får vara ledig. Tack för att du besöker tomasvarg.se


- Varmt och skönt



- Vacker dag



- Sensommar



- Kolgården



- Faluån



- Änder



- Blomma



- Snygg Scania



- Gammal Volvo från 1973



- Ludd



- Spår av gruvdrift



- Jobb och slit