söndag 30 september 2012

Innebandy söndag

Det är söndag och det innebandy igen. Den här gången var det jättekul att spela. Men nu är jag slut efter två timmar intervall löpning. Jäklar vad slut jag blev. Surt att man ska tvätta klockan 19, jag kommer knappt orka gå ner till tvättstugan.

lördag 29 september 2012

Palme

Har precis varit och sett dokumentären om Socialdemokraternas störste ledare Olof Palme. Jag var 14 år den där februari natten 1986 när han valde att gå hem från biografen istället för att ta taxi och skjuts till döds mitt framför hans fru Lisbet.

Jag minns att jag avskydde Palme när jag var ung, han var jämt på tv'n och att jag var trött på det. Men nu fascineras jag av honom, en verkligen spännande människa och jag tror att världen blev lite sämre när han togs ifrån oss.

Dokumentären var väldigt bra, alla klipp om honom var intressanta och man ville hela tiden se mer, men ändå känns filmen lite tom. Betyg: 4 av 5.

Plogpinnar 2012

Kolla vad Transportstyrelsen har varit ute och satt upp. Fy fan vad deprimerande, nu kommer vintern snart.

fredag 28 september 2012

Ny dörrmatta

Jag tog mig råd brukar det ju heta när man egentligen inte har pengar men köper något ändå. Men jag ville verkligen ha en dörrmatta nu när jag har så fint golv som jag måste skydda mot skitiga skor. Hittade denna som matchade ganska bra faktiskt, den fanns på Åhlens för 178 kronor.

torsdag 27 september 2012

Växlat till mig dollar

Lönen trillade in igår och idag växlade jag till mig dollar. Fick ihop 945 $ för 6500 kr som nu ligger säkert i ett bankfack. Men jag känner att jag sparar för mycket just nu, jag lever nästan på existensminimum på grund av allt sparandet. Jag vill köpa så mycket inredning till min lägenhet men som tyvärr får vänta. Jag vet ju att jag inte kommer att ångra mig att jag spart så mycket när jag väl är i USA, men det är då det.

Reklamen tar över

Tog bort min "Ingen reklam tack" skylt på dörren och kolla vad som trillade in - på en dag! Det måste gå åt gigantiska skogar för att tillverka all den här reklamen. Visst, man återvinner väldigt mycket papper idag, men ändå. Allt återvunnet ska ju transporteras flera mil från återvinningsstationen och fram till där man gör nytt papper, det går nog åt en hel del resurser till all denna reklam. Nu ska skylten upp igen.

Möblerna är på plats

Nu så kan jag pusta ut, alla möbler står där dom ska och jag har packat upp allt som legat i påsar och kartonger. Det har varit tre intensiva dagar, i måndags kom golvläggaren och igår kom målaren och idag gjorde jag det sista. Det blev bra, nej det blev faktiskt riktigt bra och den spygula mattan som låg och retade mig varje gång jag kom hem är ett minne blott, eller ja den ligger under den nya mattan så jag blir väl aldrig av med fanskapet. Men jag är så nöjd med mitt fejkade trägolv, passar bra till min vita inredning.

onsdag 26 september 2012

En regning onsdag

Vaknade upp till en grå och regnig dag idag och jag var tvungen att börja runt halv ett idag och det gick hyfsat bra att jobba. Alla kunder var snälla idag och det flöt på bra. När jag kom hem satte jag mig ner och betalade mina räkningar och laddade hem några låtar, lagligt så klart. Det blev "Sweet Harmony" med The Beloved och "Feed the Dada" med Dada Life. Nu ska jag ta och sätta ihop bokhyllan och flytta in alla saker i den för sen är jag klar. Jag höll på att packa upp och städa hela natten som var för att hinna klart till helgen som verkar bli fullbokad.

På lördag ska jag och Nina till skateparken som kommunen skall inviga halv ett, senare på kvällen ska jag, Nina och Ingrid gå på bio och se filmen Palme. Som snorvalp avskydde jag Olof Palme, men nu fascineras jag av honom, har dock inga förväntningar om filmen. Efter att vi varit på bio tänkte vi gå till en av stans pubar, det skall bli kul att sitta ner och prata en stund. Dagens låt: First Aid Kit - Wolf

Gran Turismo 5: Academy Edition

Köpte ett nytt spel idag, eller det är egentligen det gamla Gran Turismo 5 fast med allt DLC som släppts och det kostade "bara" 399 kr. Ska bli kul att se vilka bilar som tillkommit, jag hoppas på en Lamborghini Countach.

tisdag 25 september 2012

Golvlisterna är färdigmålade

Målaren är färdig, jag har nu nymålade golvlister, nytt golv och väggarna är målade för ett år sedan. Jag har med andra ord en väldigt fräsch lägenhet och jag kommer aldrig flytta, för så här fin lägenhet har jag aldrig haft. Nu är det bara badrummet kvar, ska fjäska för bovärden. Det tråkiga är att nu ska jag flytta tillbaka allt igen, alla möbler står i en hög på golvet, åh vad drygt. Tur att jag är ledig i helgen.
Dagens låt: Lana Del Rey - Summer Time Sadness

Tisdags trött

Vaknade nyss av mobillarmet efter att ha sovit i 13 timmar. Det tog på krafterna att bara sova 4 timmar natten till måndagen. Nu ligger jag i sängen och försöker piggna till, det går så där. Runt tolv kommer målaren och målar mina golvlister och efter det så ska jag börja flytta tillbaka alla möbler är det tänkt.

måndag 24 september 2012

Möbelkaos

Mattläggaren är klar och jag min nöt trodde att jag kunde få ställa tillbaka alla möbler och packa upp mina saker. Nej, det går icke! För i morgon kommer målaren och ska måla golvlisterna, jag lever i ett kaos och det tär på en pedants hjärta. Men fint blir det, trots i-lands problemen.

Grattis på födelsedagen

Idag fyller en person som betytt jätte mycket för mig år. Grattis, trots att det blev som det blev.

Mattläggaren är här

Mattläggaren har precis varit här och rivit ut den gamla hallmattan och spacklat golvet i vardagsrummet. Nu väntar vi på att spacklet ska torka.

Halv två var allt klart och jag måste säga att jag blev nöjd med resultatet. Mattan var finare än vad mattprovet visade och det var ju tur det för det dröjer tjugo år till nästa gång.

söndag 23 september 2012

Ica's kycklingsallad

Det går snabbt och det är enkelt och man blir mätt. För en ungkarl är detta perfekt, idag tackar jag Ica för deras kycklingsallad.

Rensar och packar

Jag packar ihop och rensar och försöker att få tiden att räcka till. I natt när jag kommer hem ska det dras möbler till ena änden av lägenheten för nu är det mindre än ett dygn kvar innan den pissgula mattan åker all väg. Frågan är vem i h-lvete det var som valde denna matta from hell?

lördag 22 september 2012

Vill ha en Countach

Snälla tomten, kom igen nu!

Jobb lördag

Vaknade runt ett om jag minns rätt, alla dagar går så fort just nu, tack och lov. Märkte direkt att jag kände mig mycket piggare i förkylningen, jag låter inte ens förkyld när jag pratar och det känns skönt att bli frisk så fort. Men jag är tillräckligt gammal för att inse att förkylningen kan ta ny fart i morgon igen.

Just nu håller jag på att packa ner/ihop hela mitt bohag för på måndag klockan sju kommer mattläggaren för att byta ut alla golvmattor i hela lägenheten, ja förutom i badrummet då. Det ska bli så kul med nya mattor för den jag har nu är pissgul och den äckligt ful.

Det jobbiga blir ju att gå upp innan sju på måndag, jag jobbar natt denna helg och har således gått och lagt mig vid fem så nu ska jag vända på dygnet. Jag kommer att stupa i säng när mattläggaren är klar.

fredag 21 september 2012

Förkyld fredag

Jag är grisförkyld, eller nej, dödssjuk om du frågar mig. Jag är klen, ynklig och jag tycker synd om mig själv. Började jobba klockan 17 och jag glömde naturligtvis Ipren asken hemma och jag börjar snart lipa, tur att man ska jobba hela helgen så man kan vila - not.

onsdag 19 september 2012

Idag tänker jag på Sara och Pontus

Känner mig väldigt ledsen just nu, Sara och Pontus, två av mina vänner, gjorde slut igår. Jag känner så med dom, det är aldrig roligt att komma till insikt att man inte längre älskar varandra. Jag tänker på er och om ni vill prata så finns jag här för er. Kram

En present från Ulrika och Johan

Det var inte alls länge sen som Annica skickade mig en fin present och idag kom nästa. Titta vilken fin t-shirt som jag fått av Ulrika och Johan, jag måste ha varit snäll i år. Tack snälla ni! Kram

Passade på att åka inlines

Det sprack upp och solen visade sig för en liten stund så jag tog mig en tur på mina älskade inlines. Jag köpte mitt allra första par redan år 2000 när det hetaste man kunde åka med hette Rollerblades. Sen låg dom på hyllan i 7-8 år och sen dess har jag åkt varje år och det är lika roligt varje gång. Värsta vurpan gjorde jag runt 2007 när jag flög två meter och skalade av all hud i bägge handflator. Det är tyvärr inte många gånger kvar att åka i år - i Sverige, för jag tar med dom till USA. Tänkte åka på dom mest kända ställena som till exempel Venice beach i Los Angeles, som är ett måste för inlines åkare. Det ska bli så jäkla roligt!

Min favorit sportbil

Jag kommer inte ihåg när jag fick upp ögonen för sportbilar, jag var säkert en snorvalp som hängde med tungan utanför när jag såg den första Porchen eller Corvetten eller vad det nu var. Mitt intresse för sportbilar har följt mig genom hela livet men tyvärr så tycker jag inte att dagens modeller är något att hänga i granen, visst är dom läckra men det är ingen som man faller för direkt. Nej min favorit byggdes på 80-talet faktiskt och det är Lamborghini Countach, det kommer aldrig byggas en så vacker bil igen - tyvärr.

Countachens platta motorhuv och dom råa strålkastarna bildar nästan en stealth liknande front och jag älskar den "vågiga" linje som går från fronten och upp under sidorutorna och bort till motorhuven och dom groteskt vackra bakljusen, dom enorma luftintagen som sitter på båda sidor om motorn och den fläskiga vingen, allt bildar en harmoni i mina ögon. Skulle man kunna vara kär i en sportbil är det nog den här som ligger varmast om hjärtat.


Så otroligt läcker



Finns ingen finare bil



Cannonball Run filmen



Cannonball Run 2 filmen

tisdag 18 september 2012

Asfalt

Finns det någon godare doft än nylagd asfalt? Jag ska uppfinna en parfym som doftar asfalt, kan stå och sniffa hur länge som helst.

3 månader kvar till USA resan

Just precis idag är det tre månader, eller tolv veckor om man så vill, kvar tills planet lyfter från Arlanda mot San Francisco. Nu startar nedräkningen på allvar.

Sendrag from hell

Vaknade två gånger natten mellan söndagen och måndagen av sendrag i vaden och dra på trissor vilken smärta. Först i höger och några timmar senare i den vänstra. Fy sjutton vad ont det gör innan det går över, man vrider och vänder på sig tills det slutar. Läser på nätet att det kan vara vätskebrist så nu sitter jag och häller i mig vatten.

måndag 17 september 2012

Besök av Kronofogden

Det knackade precis på dörren, men jag öppnade inte, mest för att jag inte visste vem det var. Men nyfiken som jag är så kollade jag ut genom fönstret och såg en bil som åkte iväg. Bilen hade registreringskylten TPT 114 så jag kollade upp den och döm om min förvåning när det visade sig vara Kronofogden i Sundbyberg. Fick hjärtklappning och ringde upp dom direkt och frågade vad det rörde sig om, det var inte mig dom var ute efter utan en granne. Hon i växeln sa att dom brukar knacka på hos grannarna för att fråga om man vet något. Herre gud, vad rädd jag vart trots att jag vet att jag inte har problem med mina räkningar. Nu är då jag vaken i alla fall.


Jäklar vad rädd jag blev!

söndag 16 september 2012

Söndag

Vaknade till vid ett tiden idag, drog till Ica och köpte lite kycklingsallad. Efter det så spelade jag och Gustav lite NFS: HP online och sen var det dags att spela innebandy igen och den här gången var det jättekul trots att vi var så få. När jag skulle gå ner och tvätta vid 19 tiden så upptäcker jag att jag glömt boka tvättstugan. Men hur senil går det att bli? Förbannat också! Det blir till att smita ner och kolla om det går att tvätta klockan 23 istället. Jag känner att det är en förkylning på väg som inte bryter ut, känner mig allmänt kass just nu och jag har precis fått världens chips sug. Åh!

lördag 15 september 2012

Grafittiutställning

Jag, Nina och snygga Li är på grafitti-utställning på stans museum. Fråga inte varför.

Lördag va skönt

Äntligen helg, men vilken natt! Har bara sovit fyra timmar så jag börjar bli trött. Träffade pappa på stan, han ville träffas och äta en bit mat, han valde en pizzeria så det blev en kebabsallad då jag slutat med pizza - för femtio elfte gången. Sen gav han mig 3000 kronor, jag blev så chockad att jag knappt fick i mig någon mat. Han ville sponsra med pengar till USA. Läser du min blogg pappa?

Efter drog jag ner på Forex och växlade till mig dollar för tusen kronor, det som blev över ska jag köpa en grej som kostar tusen. Det som blir över får gå till nöje, ska ner på krogen i kväll, får hoppas att jag träffar på den tjej som jag träffade igår. Hon var riktigt söt, oj nu höll jag på att glömma bort att jag ska vara singel resten av livet så henne vill jag inte träffa på. *ler*

Sälja spel

Är på väg ner på stan för att sälja in några spel som ändå samlar damm. Den här generationens spelmaskiner börjar bli riktigt gamla så det är dags att göra sig av med lite spel nu. Få se hur många nya jag får för det här

fredag 14 september 2012

Omotiverad

Just nu känner jag mig duktigt omotiverad till jobbet, två veckors regn-semester har satt sina spår. Ser inte fram mot resan och jag ligger efter med sparandet. Sex tusen kronor i månaden måste jag spara fram tills jag åker, vilket inte är helt omöjligt men då blir det knappt några pengar över till annat. I och för sig har jag mig själv att skylla då jag åkte till England i somras men den resan ångrar jag inte.

Jag kan inte ta ut ledigt nu i höst heller då jag bara har tio dagar kvar att ta ut, dom tio dagarna kommer inte att räcka till USA resan utan jag måste låna av 2013 år semester, som i sin tur gör att jag måste ta tjänstledigt några veckor när jag åker till Australien nästa år. Men va fan gnäller jag för? Bara i-lands problem.

AKO Cola

Åh vad saknar det här godiset, jag önskar att dom kunde tillverka det här igen. Inte för att jag skulle köpa det då jag inte äter godis längre, men mest för nostalgin.

onsdag 12 september 2012

iPhone 5

Idag presenterade så äntligen Apple sin nya telefon iPhone 5, men jag är inte ett dugg imponerad. För man har tagit Steve Jobs design från 4:an och gjort luren högre. Man har fegat ur, förmodligen för att Steve Jobs inte längre finns med oss. Man har förlitat sig på gamal succé. Jag gillar inte alls denna modell och jag kommer inte köpa den - tror jag. iPhone 5 släpps den 28 september i Sverige.


Betyg: 3 av 5 vargar

Lance LeGault är död

I somras dog den berömde skådespelaren Ernest Borgnine och i måndags dog Lance LeGault. Båda hade stora roller i min favorit tv-serie Airwolf från 1984. Lance fick alltid spela skurk och var med i många avsnitt av Airwolf. Jag minns Lance mest som den elaka sheriffen J.J Bogan i avsnittet "Sweet Britches" Lance blev 77 år. Vila i frid.

Naked guy runs into glass door

Klockan är fyra på morgonen och jag är förmodligen övertrött. Men kolla in klippet, jag vet inte vad som är roligast, om det är när killen som är naken ramlar baklänges eller skrattet som kommer från han som filmar. Men jäkligt roligt var det - fyra på morgonen.


Hjälp, jag dööööör!

tisdag 11 september 2012

11 september

Elfte september, ett datum som väcker otäcka minnen, åtminstone här i västvärlden. För elva år sedan inträffade terroristattackerna i USA och nästan 3000 människor omkommer. Här i Sverige så minns vi nog mordet på Anna Lind som inträffade 2003. Anna mördades på NK den 10 men dog den elfte. Vila i frid.

Lunch på China

Jag är kass på att laga mat, nej det är ju direkt ingen hemlighet, så idag blev det lunch på en av stans china restauranger. Turen var på min sida, för idag så var det Choo Chee kyckling som är min favorit på buffén. Kyckling i kokos mjölk, med grönsaker och det viktigaste av allt, ingefära!

måndag 10 september 2012

Ny golvmatta den 24 september

Fick precis ett trevlig samtal från mattläggaren, han dyker upp måndagen den 24 september min min nya matta. Det ska bli så kul att få en ny golvmatta då nuvarande matta är pissgul och ful.


Ser ut som parkettgolv

söndag 9 september 2012

Badkar eller inte

Har många gånger funderat på att göra mig av med badkaret, men varje gång så kommer jag på bättre tankar. Som nu till exempel, har precis kommit hem från innebandyn och är stel som en gammal tant och då passar det utmärkt med att krypa ner i ett hett bad med lite ljus. Det enda som man kan sakna är en kvinna - eller nja, jag ska nog vara singel ett tag till. Jag trivs fortfarande för bra med singellivet.

Innebandyn startar idag

Var ute och sprang tre km vid 14 tiden för att sen spela lite innebandy klockan 15. Det är första gången gången vi drar igång efter sommar uppehållet. Det märks att det var ett tag sen. Kondisen är helt borta. Intervallträning är skitjobbigt, men kul.

Sommaren var grym

Var så duktig och gick och la mig innan 22 i kväll, vaknar av grannjäveln som spelar hög musik vid ett tiden. Förbannat också, det var bara att stiga upp det. Slog på datorn och Spotify och lyssnade igenom musik från 80-talet. Herregud vad bra musik det gjordes under 80-talet. En låt som passar in på årets sommar är Bananarama - "Cruel Summer" Ja sommaren var grym.

lördag 8 september 2012

Köra grävmaskin

Idag väcktes jag inte utav varken gräsklippare eller röjsåg, nej idag väcktes jag av mobillarmet som ringde klockan 10 vilket för mig är vidrigt tidigt.

Har lovat Johan och Ulrika att hjälpa dom i trädgården, dom har hyrt en grävmaskin så idag ska jag få prova att köra en sån för första gången. Hade jag tagit betalt för jobbet hade jag lagt in OB fram till tolv. Fy vad det här är tidigt - usch!

Väl framme satte vi igång och röja och gräva och sen fick jag köra och jäklar vad kul det är att köra grävmaskin. Jag fick blodad tand

fredag 7 september 2012

Ett år sedan Stefan Liv omkom

Det är idag ett år sedan Stefan Liv och alla ur hans hockeylag omkom i den tragiska flygolyckan. En stor tragedi och idag håller jag en tyst minut. Vila i frid Stefan Liv

Äntligen fredag

Klockan är elva och jag vaknade precis av världens sendrag i vadmuskeln, trodde att nu går den av. J-vlar vad ont det gjorde. Sen kom vaktmästaren och klippte gräset utanför fönstret så det var bara att gå upp det.

För några veckor sedan fick jag beskedet att dom ska byta ut alla mattor i min lägenhet och jag var ner på kontoret och valde mattor. Igår ringde jag bostadsbolaget för att fråga när mattläggaren kommer. Till svar fick jag: "Öh, vi kan inte hitta din beställning" Men va fan, ska det vara så jäkla svårt? Så jag åkte ner och valde mattor - igen. Just nu står bostadsbolaget inte högt i kurs.

Efter det tog jag lunch på en grekisk restaurang.

onsdag 5 september 2012

Väcktes av röjsåg

Vaknade 8.30 av vaktmästarens röjsåg - ditt as! Somnade om och vaknade 11 till röjsågen igen. Ute var det fint väder så jag drog på mig mina inlines och åkte tre mil innan jag började jobba.