lördag 31 januari 2015

USA-resan 2015-01-31

Miami, Florida
När klockan är 07:45 vaknar jag av ett ett gnisslande ljud som kommer från badrummet, var det en gigantisk råtta som tagit sig upp via toaletten? Jag tar en sko med mig och smyger in på toaletten, det var ingen råtta. Det var en granne som duschade och varje gång han vred på kranarna gnisslade det utav bara f-n i vårt badrum. Det här hotellet är det sämsta hotell jag har bott på, det är ett hotell fast standarden är som ett sämre vandrarhem. När klockan är 08:15 kliver jag och Kim upp och gör oss i ordning, vi åker ut till Key West idag.

Frukost
Vi går bort till det McDonalds som ligger ett stenkasst från hotellet vi bor på för att trycka i oss frukost nör klockan är 08:45. Vi går sedan bort till den parkeringen som vi alltid parkerar på och som kostar $20 natten, jag använde alltid den här parkeringen när jag var här 2012-13. Klockan 09:15 startar jag upp älsklingen som nu förbrukar 8 liter på 10 mil, jämfört med 15 liter på 10 mil i dom branta backarna i San Francisco.

Mot Key West
Jag knappar in Key West i vår GPS och det är 25 mil ut till USA södra punkt. Vi kör några mil och när klockan är 10:15 tar vi en bensträckare på en Shellmack som ligger längs med vägen, vi handlar en varsin Dr. Pepper Light och sen drar vi vidare. Klockan 11:20 lämnar vi fastlandet och nu kör vi på broar och små öar, det är juvliga 24 grader varmt ute och jag njuter. Klockan 11:45 passerar vi en ö som heter Marathon och klockan 12:05 kör vi över en bro som heter 7 Mile Bridge. Klockan 13:30 kommer vi fram till Key West och där käkar vi mat på McDonalds, jag börjar bli skapligt trött på McDonalds nu och när jag kommer hem ska jag börja med LCHF igen.

Southern Most Point
När klockan är 14:40 kommer vi fram till dagens mål som är Southern Most Point och är precis som det låter, det är så långt söderut man kan komma när man befinner sig i USA. Kön till den röda markören är lång så vi tar några snabba foton och sen drar vi hemmåt, det är trots allt 25 mil hem och vi vill ju ha en parkering i det parkeringsfattiga Miami - speciellt en lördagkväll. Plötsligt när vi åker i godan ro säger älsklingen ifrån, det är dåligt lufttryck i ett av hjulen. Det blinkar en gul lampa på instrumentpanelen så vi stannar.

Krångel
Allla däcken ser okej ut så vi åker vidare, vår GPS har även trilskats idag då den tappade kontakt med satelliterna. Vi fick länge och väl åka som på den gamla goda tiden - efter skyltarna. När klockan är 15:40 tankar vi för 165 kronor och idag fick vi 25 liter för dom pengarna vilket blir 6,60 kronor litern - dyrt ute på Key West med andra ord. Lika plötsligt som Mustangen sa till om dåligt med luft i hjulen, lika plötsligt försvann felet. Älsklingen gillar nog inte saltvatten. När klockan är 17:35 rullar Mustangen in på fastlandet igen, vår GPS fungerar nu perfekt. Jag gissar att det inte finns så många sateliter ovanför Key West och det var särför GPS'en tappade signalen, ja det är i alla fall min gissning.

Dyr parkering
När klockan är 19:15 parkerar vi Mustangen över natten på den parkering vi alltid använder, alla andra dagar har det kostar 20 dollar att stå här men idag blev det 25 dollar, det är väl helgtaxa antar jag. I morgon tror jag att det är Superbowl på tv, undrar om man får någon parkering över huvud taget. Efter att vi parkerat bilen går vi ner till det Starbucks som ligger vid Bayside Marina i Miami Downtown. Jag använder deras wi-fi för att kunna blogga igen. Jag älskar den här delen av Miami, närheten till allt man behöver samt att det var här som Sonny Crockett hade sin segelbåt i Miami Vice. Tack för att du läser.

- På väg till Key West, enkelresa 25 mil...

- En olycka...

- Vilda tuppar och höns sprang lösa på Key West...

- Här är USAs mest södra punkt...

- En gammal bro...

- Där ute vindsurfar någon...

- En till gammal bro...

- Vackert här ute...

- I full galopp hemmåt - nästan...

- Kan bli beachen i morgon...

- När fikat är slut är det dags att gå hem...

- Jag hittade spår av Miami Vice. Tog en alkoholfri...

USA-resan 2015-01-30

Miami, Florida

Får inte fart på något wi-fi tyvärr :(

08:00 Vaknar
09:10 Lämnar parkering
10:15 Frukost mcdonalds
11:15 Tankar för 10$
Åker omkring längs Art Deco -kvarteren. Stoppad Ferrari varmt. 
15:00 Mat på Five Guys Burgers and Fries
17:20 Fika på Starbucks


- På väg ut till Miami Beach...

- Ett vackert hus i Art deco kvarteren...

- Art Deco...

- Detta V var med i ett avsnitt av Miami Vice...

- Allt som är kul...

- Närmare 30 idag...

- Paradiset...

- Hamnen där Sonny hade sin segelbåt och Elvis...

- Något dinglar där uppe...

- Vackra Miami...

- Miami Downtown...

fredag 30 januari 2015

USA-resan 2015-01-29

Kissimmee, Florida

Skitdåligt internet på hotellet. Bloggen är inte klar........

07:45 Vaknar
09:30 lämnar hotellet
09:40 Tankar för $20
10:00 Frukost på McDonalds
12:15 Tankar för 17$
13:00 Fika på Starbucks

Miami, Florida
15:40 Miami
15:50 Hotell
16:45 Mat

- Sol, värme och palmer...

- Nice as...

- Varmt och skönt...

- Jättegod pasta...

- Parkerar Mustang i Miami...

- Unddrbara Miami...

- Jag älskar Miami...

- Downtown Miami...

- Pelikan...

-Fågel...

torsdag 29 januari 2015

USA-resan 2015-01-28

Pensacola, Florida
Vi vaknar av mobillarmet när klockan är 07:00 och vi packar ihop allt som ska ner i våra resväskor som är fyllda till bristningsgränsen med kläder. Vi rullar ut från hotellets parkering i staden Pensacola när klockan är 08:30. Frukosten intas idag klockan 08:55 på McDonalds - för ovanlighetens skull. Vi kör en massa mil på tråkig motorväg, det är 70 mph för det mesta så att plöja några mil går rätt fort. Den slöa V6:an känns riktigt pigg vid omkörningar, det verkar som vridet finns vid höga varv. När klockan är 11:10 tankar vi för 165 kronor och det ger oss 29 liter, vi brukar tanka när mätaren visar halv tank. Det är därför som vi tankar så ofta, tanken rymmer annars 60 liter. När klockan är 11:30 byter vi till USAs fjärde och sista tidszon och vi ligger nu bara sex timmar efter Sverige, jag hoppas att man inte blir allt för jetlaggad när man kommer hem.

Vargjakten
På tal om hemma så ser jag att vargjakten fortsätter trots att man redan skjutit 20 djur, dom vidriga jägarna tystar ner hur många djur man skjutit för att kunna få skjuta fler. Att jägarna inte kan hålla sig från tjuvjakt visste vi ju redan. Jag läser också om Apple och deras sjuka rekordförsäljning, dom har sålt 75 miljoner iPhone 6 på fyra månader och har nu sålt en miljard IOS-enheter. Apple har nu 175 miljarder dollar i sin plånbok, ja du läste rätt, dom har 175 miljarder dollar till övers - sjukt.

En BP-mack
När klockan är 12:15 tar vi en bensträckare på en gammal BP-mack och när klockan är 13:35 så slutar vi köra österut som vi gjort i flera dagar. Nu pekar kompassen ständigt åt söder, vi åker alltså söderut i delstaten Florida och vi är nu på väg rakt mot Miami. Klockan 15:10 är det mat på Fice Guys Burgers and Fries och när klockan är 16:45 rullar vi in i Orlando. Vi kör vidare och när klockan är 18:20 sitter vi på ett McDonalds, jag tar en liten varm choklad, bara för att använda Mcdonalds wi-fi. Kim och jag bokar ett rum på Super 8 i staden Kissimmee.

Tvättar kläder
Vi kommer fram till motellet när klockan är 19:05, rummet vi får stinker av cigarettrök som om en kedjerökare bott på rummet i tvåhundra år. När klockan är 19:30 befinner jag mig på ett sådant där ställe där man tvättar kläder på och som man brukar se på amerikanska tv-program. Stället har inte renoverats på åttio år och jag funderar på om inte mina smutskläder inte var mer rena innan jag tvättar dom. Medans jag springer omkring som en yr höna inne på "tvätt-o-maten" för att växla till mig dollar till tvättmaskinerna så ser jag att dom har arkadspel, döm om min förvåning när jag ser ett Donkey Kong från 1981. Skicket på detta Donkey Kong är nästan i nyskick. Jag vill bara dra ur strömkabeln, släpa ut den på ryggen och försöka lägga in den i baksätet på Mustangen. Men jag lägger band på mig, polisen verkar vara ganska hårda här. När tvätten är klar slänger jag in den i en gammal torktumlare som förmodligen härstammar ifrån tvättstugan i tv-serien "Kvinnofängelset".

Donkey Kong
Jag går tillbaka till Donkey Kong för att spela mer, jag matar den gamla, men ack så fina maskinen, med mina 25-centare som om domedagen var här. Jag klarar inte första banan, lite småsur trampar jag in till receptionen till vårt motell för att fråga dom som jobbar där om det finns en chans att få byta ut cigarettrummet. Det visar sig att det inte är några problem, jag hämtar Kim som stannat kvar i rökrummet och vi tar oss till det nya rummet som är betydligt fräschare. Sen går jag tillbaka till "tvätt-o-maten" för att kolla om tvätten är torr, det är den inte så jag matar Beas torktummlare med en till 25-centare samtidigt som jag spelar mer Donkey Kong.

Handlar vatten
Sen går jag in i en butik som ligger vägg i vägg med "tvätt-o-maten" för att köpa lite vatten till mig och Kim i morgon. När tvätten äntligen är klar går jag tillbaka till rummet genom mörka kvarter, småskumma personer står och röker på utanför den butik som jag nyss handlat vatten på. Jag är inte rädd men jag är ständigt på min vakt, vilket är synd. Väl tillbaka på rummet sover Kim, hon fryser trots att värmefläkten under fönstret har stått på max under den tid jag tvättade mina kläder. Jag som älskar värme tycker nästan att det för varmt på rummet, hoppas Kim inte är på väg att bli sjuk.

Mot Miami
Nu är det onsdag-kväll här och klockan är 22:30, i Sverige är klockan 04:30 och torsdag morgon. Det är dags för den obligatoriska duschen och sen ska jag sova. I morgon ska vi köra till Miami, det är bara 35 mil dit och det känns som en bagatell med tanke på hur långt vi kört som senaste dagarna. Nu väntar 20-30 gradig värme i flera dagar innan det är dags att flyga till New York - i snöstorm. Tack för att du läser...

Kört 717 mil
Mätarställning start: 38475 km
Mätarställning nu: 45646 km
Totalt antal km: 7171 km

- Här i Pensacola bodde vi i natt...

- En BP-mack...

- Gammla fina British-Petrolium loggan

- Mil efter mil på sån här motorväg...

- Vi byter kurs, från österut till söder...

- Kim gillade färgen...

- En svensk lastbil byggd i Virginia, USA...

- Plåtludret ligger och kollar Mustang-stjärt... 

- Där i mitten stod Donkey Kong och fångade mitt hjärta...

- Här står hon utanför det nya rummet...

- Här i Kissimmee, Florida bor vi i natt...

- Tvättar kläder...

onsdag 28 januari 2015

USA-resan 2015-01-27

New Orleans, Louisiana
Vi vaknar klockan 08:00 idag och gud vet hur länge vi sov, Motel 6 som vi som på igår natt var det sämsta motellet som vi sovit på den här resan. Vi planerar vår färdväg och det ser ut som att vi kommer komma till någon av städerna Mobile eller Pensacola i kväll. Klockan 09:45 lämnar vi motellet Super 8 och vi drar nu österut, klockan 10:00 äter vi frukost på samma restaurangskedja som vi gjort dom senaste två veckorna - på McDonalds. 

Mississippi
Klockan 10:45 lämnar vi delstaten Louisiana bakom oss och nu rullar vi och Mustangen omkring på vägarna i delstaten Mississippi. Klockan 11:40 ser vi en stor skogsbrand som brinner för fullt intill vägen, vi ser brandröken ligga tät och grå över motorvägen och när vi närmar oss röken vänder vinden bort från motorvägen som tur är. Klockan 12:00 lämnar vi delstaten Mississippi bakom oss efter att ha kört omkring i den i bara en timme och en kvart och nu kör vi omkring i delstaten Alabama.

Starbucks
Klockan 12:40 besöker vi Starbucks där jag äter en sockerkaka med citronglasyr och som jag levt på i två veckor och till det blev det en liten varm choklad. Vi kör vidare och nu har vi siktet inställt på outletbutiker, vi kommer fram till Tanger Outlet när klockan är 13:50 och vi knatar in på en Levis-butik där jag handlar två par jeans, två t-shirts och ett skärp för 1050 kronor vilket hade gått på över tvåtusen kronor hemma i Sverige. På den här Levis-butiken fick man två par jeans för 319 kronor vilket är galet!

Skor
Sen for vi till en skobutik som heter Shoe Carnival där jag köpte ett par Converse för 450 kronor, det är bra billigt "over here" Klockan 15:15 var det dags att äta och vi käkade på Wendy's som är en hamburgerestaurang. Klockan 16:15 tankar vi för 163 kronor vilket ger oss 31 liter, det är ett literpris på 5,25 kronor - det är billigt det. När klockan är 16:40 lämnar vi delstaten Alabama bakom oss och nu kör vi omkring i delstaten Florida som är min favorit. Värmen och staden Miami är två av anledningarna till att det är min favorit-delstat, tyvärr är det här den sista delstaten som vi har tillsammans med Mustangen. Min älskling ska lämnas tillbaka i Miami och jag orkar inte ens tänka på den dagen när hon ska tillbaka. Kim kommer nog få dra mig ur bilen innan jag kedjar fast mig i den.

Pensacola, Florida
När klockan är 17:30 kommer vi fram till hotellet Americas Best Value & Suites som ligger i Pensacola. Det visar sig att hotels.com har dragit betalningen två gånger från Kims konto så nu blir det att ringa dom i morgon, jäkla krångel. Jag  beklagar att det inte blir så mycket text eller foton dom här dagarna när vi kör en massa mil på motorvägarna, det blir nog bättre när vi kommer fram till Miami. Tack för att du läser...

- Här sov vi i natt...

- En bro...

- Fräsig bro...

- Här lastar man fullt...

- En stad någonstans...

- En helt vanlig toa i USA...

- Samma fika som år 2012

- Wendy's

- Finns lite läsk att välja bland...

- Hon drar 8 liter på 10 mil mitt hjärta...

- What a view...

- God natt...

- Här sover vi...