torsdag 15 november 2012

Svensk musik är konstigt nog bäst just nu

Jag har faktiskt aldrig tyckt om svenska popstjärnor och speciellt inte dom kvinliga (Robyn) eller skräpet som Idol spottar ur sig! (Agnes) Men nu vet jag inte vad som hänt med mig och mina gubböron, för plötsligt så är svensk musik bäst och inte nog med det, det är dom kvinliga artisterna som toppar min topplista just nu - märkligt!

01. First Aid Kit - "Wolf"
Systrarna Klara och Johanna Söderberg utgör popduon First Aid Kit och dom går från klarhet till klarhet. Först snurrade låten "The Lion's Roar" ständigt på repeat hos mig och när så låten "Wolf" dök upp i somras så föll jag som en svensk fura - igen. Systrarna är så internationellt jäkla duktiga att jag får gåshud när jag tänker på deras låtar, sen att man döper en låt till "Wolf" gör ju saken inte sämre.
Betyg: 5 av 5 vargar

02. Agnes - "One Last Time"
Agnes har jag aldrig gillat, visst hon gick från amatör till något godkänt i Idol, men så hände något. Agnes släpper albumet Veritas och jag gillar verkligen hennes låt "One Last Time" så pass mycket att jag har bestämt mig att tycka att hon är rätt bra.
Betyg: 5 av 5 vargar

03. Miss Li - "I Can't Get You Off My Mind"
Småstöriga Miss Li har jag aldrig förstått mig på. Visst var hon enastående i Lars Winnerbäck låt "Om Du Lämnade Mig Nu", men sen försvann hon igen, för att dyka upp förra året med låten "I Cant Get You Off My Mind" och mina musiköron smälte och nu can't i get her off my mind.
Betyg: 5 av 5 vargar

04. Agnes - "All I Want Is You"
Vad sjutton, Agnes igen? Den här låten är också från albumet Veritas och är mer en partylåt som är riktigt bra. Agnes har överaskat mig verkligen, jag är impad.
Betyg: 4 av 5 vargar

3 kommentarer:

  1. Hejsan och god morgon
    Hittade hit från Annica i Hunsens blogg och jag fastnade lite med mungiporna uppåt när jag läste din reflektion över svensk musik. jag kan bara hålla med öven om nog gillat mycket svensk musik längre. Och Miss Li är ett litet musikaliskt geni hela hon
    Nåväl ha en fin torsdag
    Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emma!
      Kul att du hittade min lilla blogg. Va roligt att du håller med mig. Ha en trevlig torsdag du med. Sköt om dig och bälkommen tillbaka :)

      Radera
  2. Här har vi gillat Miss Li/Linda länge, just nu är det You could have it so much better without me som är favoriten.
    Annars är det Anika Norlin/ Säkert!/ Hello saferide som gillas tokmycket här :) Både på svenska och engelska.

    SvaraRadera